Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 33631 tot 33635
Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Spanje en ECB gaan elkaar verder de vernieling in helpen

Dat we sinds een paar weken bij tijden tijd gunstige berichten horen uit Spanje betekent niet dat het er ook echt goed gaat. Belangrijker is, dat er al een paar maanden nog geen serieuze aanleiding was de zaak eens goed tegen het licht te houden. Zèlfs zou je kunnen zeggen, dat financiële journalisten ietwat huiverig zijn gebleken om ook echt door te vragen als het er op aan kwam. Hetgeen onderaan dit artikel dan ook vernietigend duidelijk wordt.

Ondanks de mild optimistische stemming die de laatste maanden lijkt te heersen is er sinds de Italiaanse verkiezingen vorige week nochtans enige aanleiding tot ongemak. De uitslag deed de koers van Italiaanse staatsleningen geen goed, en in het kielzog daarvan steeg ook de Spaanse 10-jaarsrente opnieuw. Extra vervelend zijn ondertussen de geruchten over een militaire coup vanwege het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven, maar voor de regering is de economie voorlopig een ernstiger probleem.

Bron: Plusonline.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Pensioen gemiddeld 6,3 procent minder waard

De Nederlandse Bank heeft gisteren laten weten dat het in pensioenland niet alleen kommer en kwel is. Goed beschouwd zijn er meer fondsen die wel dan niet hebben geïndexeerd. Wel daalde de waarde van de pensioenen de afgelopen jaren met gemiddeld 6,3 procent. Indexeren van het pensioen is het aanpassen aan inflatie.

[...]

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Beppe Grillo over de banken en goud (1998)

Beppe Grillo is a comedian, blogger turn politician who is causing a lot of distress in the fake facade of the monetary system in Europe. After watching this video, you know why.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

“US al in recessie, alleen weten de Amerikanen het nog niet”

De economische indicatoren in de US gaven de afgelopen weken enige tekenen van verbetering te zien, wat zich trouwens weerspiegelt in het uitgelaten gedrag van de beurs op Wall Street. Inderdaad, de recordregen van de Dow Jones is gebaseerd op een economische basis.

Geen vuiltje aan de lucht dus, ware er niet de boodschap die ECRI Co-Founder en Chief Operations Officer Lakshman Achuthan donderdagavond de wereld instuurde. Achuthan loopt het risico als een pretbederver te worden beschouwd na zijn verklaring dat de US zich – u leest het goed – al in een recessie bevinden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Roubini: er komt een schokgolf over de markten eind dit jaar

Een belastingverhoging voor de rijken en verminderde uitgaven van de overheid zullen het economisch herstel energieprijzen teniet doen. Dit zal een grote schokgolf over de markten sturen tegen het einde van door een stijgende vastgoedmarkt en dalende dit jaar, zegt Nouriel Roubini op ...