Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 33641 tot 33645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Sprott: Bewijs van onverklaarbare VS goudexport van 4.500 ton

Eric Sprott heeft al meermaals aangegeven dat er iets niet klopt met de cijfers over de goudmarkt. Aangezien hij niet vertrouwd op gegevens vanuit de overheid, voerde hij zelf een onderzoek en kwam hij tot de conclusie dat er totaal geen verklaring is voor de export van 4.500 ton goud de afgelopen twee decennia.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Dijsselbloem kondigt einde van het bankensocialisme aan: depositohouder betaalt voortaan mee

De voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, praatte de euro maandag omlaag, door te stellen dat ‘de oplossing voor Cyprus als model zal dienen voor toekomstige bankherstructureringen in de urozone. In een interview met het persagentschap Reuters en de Financial Times zei de Nederlander het volgende:

‘Wat we verleden nacht hebben gedaan is wat ik noem de risico’s terugdringen. Wanneer er een risico in een bank is, is de eerste vraag: ‘Oké, wat gaan jullie in de bank daar aan doen? Wat kunnen jullie zelf herkapitaliseren? Indien de bank dat niet kan, moeten de aandeelhouders en obligatiehouders worden gevraagd bij te dragen aan de herkapitalisering en indien nodig ook de onverzekerde depositohouders (mensen met meer dan 100.000 euro op de spaarrekening).’

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

'Plan Cyprus is blauwdruk'

Het reddingsplan voor Cyprus waarover maandag een akkoord is bereikt, is een blauwdruk voor het oplossen van problemen met banken in de eurozone. 

Ook andere landen moeten mogelijk hun bankensector hervormen. Dat zei eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem maandag tegen persbureau Reuters.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

CPB ziet wereldhandel groeien

De internationale handel is in januari met 1,9 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand.

Dat is de sterkste toename van wereldwijde import en export sinds mei vorig jaar, zo meldde het Centraal Planbureau (CPB) maandag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

'Investeer in wijn en goud'

Dat is de titel van een artikel in de jongste editie van Het Laatste Nieuws. Het is tevens het ietwat ongenuanceerde antwoord dat de journalisten formuleren op de vraag in de boventitel: 'Welke belegging is nog veilig na omstreden spaartaks in Cyprus?'

Veilig is in deze gedefinieerd als de koekjesdoos waar de Belgische staat nog niet met zijn vingers in zit. Over het spaarboekje zelf staat er in het artikel te lezen dat iedereen de spaarrekening als een 'ultraveilige' belegging beschouwt, maar dat de omstreden spaarheffing in Cyprus het tegendeel heeft bewezen. Er staat verder te lezen dat het spaargeld veilig is voor de overheid, maar dat intresten boven 1.880 euro wel belast worden.