Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 33666 tot 33670
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Kan China een volgende huizenbubbel voorkomen?

Lukt het China ditmaal wel om de stijging van de huizenprijzen tot stilstand te brengen? Dat is de vraag waar het allemaal momenteel allemaal om draait bij de Chinese overheid. Beijing kondigde eerder deze week een nieuwe belasting op de verkoop van huizen aan, met de bedoeling om de vastgoedmarkt te stabiliseren.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

De nog steeds niet geplofte huizenmarktzeepbellen

Ā As a rule, speculative bubbles pop and revert to their pre-bubble levels, so we can anticipate the eventual popping of all remaining housing bubbles.

. David explains his methodology of dividing the EU housing markets into two groups (EU Property Bubbles):

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Een wereld zonder zilver tegen 2020?

Een tiental jaar geleden kwam het US National Geological Survey met een rapport dat zilver tegen 2020 uitgestorvenĀ zal zijn. De laatste tijd is hier veel om te doen geweest. Het UNGS verduidelijkte toen dat ze bedoelen dat het tegen 2020 economisch onrendabel zal zijn om nog zilver uit de grond te halen. In ieder geval raakt zilver snel door zijn voorraden in de grond heen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Iedereen kan econoom worden: voorspel het tegenovergestelde van Bernanke

De economie voorspellen is niet zo moeilijk. Je luistert naar een toespraak van Fed voorzitter Ben Bernanke en je zegt het tegenovergestelde. Onderstaande video laat zien hoe Ben Bernanke verkeerd was in al zijn voorspellingen/argumenten tussen juli 2005 en juli 2007. In aanloop naar de zwaarste economische storm in bijna een eeuw, zag hij nergens problemen. En het lot van de wereld wordt wel eens in de handen van deze man gelegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Invloed van dood Hugo Chavez op oliemarkten is nog onduidelijk

Op de oliemarkt werd met enige argwaan richting Venezuela gekeken zolang president Hugo Chavez ziek was. Eerder deze week overleed Chavez, zonder dat in 1ste instantie de olieprijzen een krimp gaven. De situatie in het Zuid-Amerikaans land blijft erg onduidelijk.

Van Vice President Nicolas Maduro worden namelijk op korte termijn geen ingrijpende wijzigingen in de Venezolaanse energiepolitiek verwacht. Voorlopig zal hij de handen vol hebben om de opvolging naadloos te laten verlopen, want er komen waarschijnlijk nieuwe verkiezingen.