Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 33686 tot 33690
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

China neemt nog een goudmijn over in Afrika

Het Chinees-Afrikaanse investeringsfonds CAPM heeft een goudmijn in het noordwesten van Zuid-Afrika overgenomen. De Orkney goudmijn was inactief omdat het mijnbouwbedrijf haar werknemers niet meer kon betalen. De Chinezen doen wereldwijd steeds meer overnames om grondstoffen en goud veilig te stellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Wat als … “Whatever It Takes” niet meer voldoende is

In juli vorig jaar sprak Mario Draghi zijn legendarische woorden uit om de eurocrisis te bezweren: ik zal alles doen om de euro te redden, "Whatever It Takes". Op wonderbaarlijke wijze hebben deze woorden rust gebracht op de markten. De euro wist ook onmiddellijk terug te stijgen en de rentevoeten op de obligaties van landen als Italië en Spanje begonnen te dalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Meeste pensioenen in 5 jaar minder waard

De meeste pensioenfondsen in Nederland hebben de pensioenen de afgelopen 5 jaar slechts gedeeltelijk aangepast aan de inflatie, waardoor de sector gemiddeld 6,3 procent achterbleef op de prijsinflatie.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Handelen in edelmetaalmijnen

Het beleggen in edelmetaalmijnen is voor velen zeer lucratief geweest de afgelopen jaren. Sinds de start van de goudbullmarkt hebben beleggers er geweldige rendementen mee behaald. Maar er is natuurlijk ook een keerzijde aan deze medaille. Met de volatiele edelmetaalmijnen kan geld gewonnen, maar ook flink geld verloren worden, getuige ook de resultaten van de edelmetaal competitie de afgelopen jaren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Bijna helft woningverkopen VS 'problematisch'

Uit een rapport van RealtyTrac blijkt dat er op veel verkochte woningen in de VS een verlies genomen werd. De hypotheeksom van deze woningen was gemiddeld $81.000 hoger dan de verkoopprijs.