Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33691 tot 33695
Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Niet overheid, maar samenleving aan zet voor herstel economie

„Herstel op de woningmarkt is een zaak van ons allemaal. Nederlanders moeten de kansen benutten die door de prijsdalingen worden geschapen.” Foto ANP

Het herstel van de Nederlandse economie moet niet allereerst van de overheid komen, maar van de burgers zelf, betoogt prof. dr. Elbert Dijkgraaf. De samenleving reageert te negatief op ontwikkelingen, er is meer vertrouwen nodig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Europese autoverkoop sinds 1990 nooit zo laag in februari

De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in februari met 10,5 procent op jaarbasis gedaald tot onder de kaap van 800.000 stuks. Nooit eerder werden er zo weinig auto's in de EU verkocht in februari, sinds sectorvereniging ACEA in 1990 startte met het bijhouden van de cijfers.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Eurogroep blundert voort onder leiding van Dijsselbloem

Gisteren heeft de Eurogroep de verwarring over Cyprus verder vergroot. In een telefonische vergadering accepteerden de ministers dat Cyprus alternatieven zoekt voor de belasting op spaartegoeden. De groep sprak ook uit dat het mooi zou zijn als de spaartegoeden tot 100.000 euro helemaal buiten schot zouden kunnen blijven. Dat laatste is opmerkelijk.

Juist de belasting van de ‘kleine’ spaarders was in het besluit van zaterdagnacht omstreden. Daar komen Dijsselbloem en de zijnen nu weer een beetje van terug, zonder aan te geven hoe de Cyprioten de kleine spaarders kunnen sparen, en toch voldoende geld binnen kunnen krijgen. Het lijkt dus een loze bewering.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Manipulatie werkloosheidscijfer VS in één grafiek

Ook in Amerika worden statistieken gemanipuleerd. De werkloosheid is sinds eind 2009 gezakt van 10 naar 7,7 procent, maar het percentage van de beroepsbevolking dat feitelijk een baan heeft bleef gelijk. Een grafiek maakt alles duidelijk.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Dijsselbloem: Cyprus moet kleine spaarder sparen

President Nicos Anastasiades heeft maandagavond overleg gevoerd met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees commissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken). Hij heeft hen verzekerd dat hij achter de gemaakte afspraken staat, maar zei ook dat mogelijk "wat extra hulp van de EU-partners'' nodig is, zegt een woordvoerder.

Het 56-koppige parlement komt dinsdag om 17.00 uur bijeen. Het zou eigenlijk maandag al stemmen over het steunpakket en de voorwaarden die daaraan worden gesteld, maar toen werd de beslissing uitgesteld. Geen enkele partij heeft een meerderheid in de volksvertegenwoordiging.