Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 33696 tot 33700
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Na Cyprus gaat ook Rusland cashverkeer beperken

Na Cyprus gaat nu ook Rusland kapitaalcontroles invoeren. Vanaf 2015 zullen Russen geen cashbetalingen meer mogen verrichten boven 300.000 roebels (7.500 euro). Een eerste beperking zou al begin 2014 van kracht gaan, met een restrictie boven het dubbele van dat bedrag (15.000 euro). Ook zullen lonen niet langer in baar geld mogen worden uitbetaald, wat vandaag in zo’n 15% van de gevallen nog gebeurt.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Begrotingstekort: 24 miljard - Staatsschuld: 428 miljard

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het tekort van de Nederlandse overheid in 2012 daalde tot 4,1% van het bruto binnenlands product (bbp), blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De overheidsschuld steeg tot 71,2% van het bbp. Hiermee overschrijden het tekort en de schuld vier jaren achtereen de Europese normen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Beperkende bankmaatregelen kunnen Cyprus nog lang achtervolgen

Cyprus heeft een trieste primeur te pakken. Als eerste land in de Eurozone heeft het beperkingen op het kapitaalverkeer opgelegd. Die zouden weliswaar slechts gedurende een beperkte tijd gelden, zo werd ons verteld. Hoe lang ‘beperkt’ is werd er echter niet bijverteld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Nederlanders verdienen al vijf jaar op rij minder

De inkomens van de Nederlandse gezinnen zijn vorig jaar met gemiddeld 3,2 procent gedaald, de sterkste afname in meer dan dertig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. De inkomens dalen al vijf jaar op rij.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Kredietgroei Eurozone blijft dalen

Een van de lessen die van Japan kunnen leren is dat het vergroten van de money supply er niet voor hoeft te zorgen dat meer leningen worden aangegaan door de private sector. Naast dat banken tegenwoordig veel moeilijker krediet verlenen wil de private sector in de Eurozone ook niet lenen. De huidige situatie lijkt dus verdacht veel op een zogenaamde credit crush maar ook een balance sheet recession, waar de private sector leningen afbetaalt en spaart, terwijl we juist nieuwe leningen en uitgaven nodig hebben.