Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33696 tot 33700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Record Dow Jones komt op naam van slechts 5 aandelen

Het nieuwe record van de Dow Jones kan je eigenlijk op naam schrijven van slechts 5 aandelen. Dit komt voornamelijk door het feit dat de Dow Jones een prijs-gewogen index is en niet een index die wordt berekend aan de hand van de marktkapitalisatie zoals de S&P 500.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Richard Russell: Dit heb ik nog nooit meegemaakt

Richard Russell zegt dat hij in al die jaren nog nooit zoiets heeft meegemaakt als vandaag. Hoe de markten reageren en blijven stijgen is ongezien in al die jaren dat hij de markten bestudeert. De stijging van de markt sinds 2009 doet hem denken aan de jaren 1920 die uiteindelijk uitmondde in de grootste depressie die de Westerse markten tot nu toe kenden.

Russell ziet een seculaire stierenmarkt van 1980 tot 2007, dit is 27 jaar. Een seculaire berenmarkt duurt normaal gezien 1/3 van de stierenmarkt, dat zou dan 9 jaar zijn en duren tot 2016. Wat we nu meemaken met het nieuwe record van de Dow Jones is dan ook uitzonderlijk, een nieuw record tijdens een post-crash opwaartse beweging is nog nooit gezien. De enige reden die hij kan bedenken is een manipulatie door de Federal Reserve.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Standard & Poor's positiever over Portugal

Portugal moet niet onmiddellijk vrezen voor een verdere verlaging van zijn kredietwaardigheid. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de vooruitzichten immers opgetrokken van negatief naar stabiel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Franse werkloosheid hoogst in 13 jaar

De werkloosheid in Frankrijk is eind vorig jaar opgelopen tot het hoogste niveau van de afgelopen 13 jaar. Dat maakte het nationale statistiekbureau donderdag bekend.

In het laatste kwartaal van vorig jaar liep de werkloosheid in Europa's op een na grootste economie op tot 10,6 procent. In het voorgaande kwartaal had 10,2 procent van de Franse beroepsbevolking, inclusief de overzeese gebieden, geen betaalde baan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Huidige bull market 2x zo lang als het gemiddelde

Inderdaad, de Dow Jones Industrials kon vandaag met een nieuw recordslot uitpakken. Helaas bleef de index onder 14.300 punten, wat door de investeerders toch op een lichte teleurstelling werd onthaald. Maar echt reden om te klagen hebben die natuurlijk niet.