Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3371 tot 3375
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 december 2016

2016 stevent af op recordjaar stakingen

We dreigen 2016 af te sluiten als een van de zwaarste stakingsjaren van de voorbije twee decennia. Van april tot en met juni waren er maar liefst 247.300 stakingsdagen. Daarmee bereikte de sociale onrust in het tweede kwartaal met voorsprong het hoogste niveau in 25 jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers die de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ) bekendmaakte voor de eerste helft van dit jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Deutsche Bank treft miljardenschikking in VS

Deutsche Bank heeft naar eigen zeggen een schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten over de misstanden bij de verkoop van hypotheken. Het financiële concern liet deze nacht weten dat er een akkoord is met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Italiaanse regering stemt in met reddingsplan voor Monte dei Paschi-bank

De Italiaanse regering heeft een nooddecreet goedgekeurd om de noodlijdende bank Monte dei Paschi di Siena te redden. Dat heeft premier Paolo Gentiloni deze nacht gemeld na een vergadering met zijn kabinet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Volgens deze grafiek kan de goudprijs nog verder dalen

Voor de goudmarkt is het een bewogen jaar geweest. Aan het begin van dit jaar was de goudsector de absolutie uitblinker, maar de afgelopen maanden weet deze sector met name in negatieve zin op te vallen. De goud- en zilverprijs hebben zelfs bijna al hun winst van dit beursjaar moeten inleveren.

Steeds meer beleggers vragen zich af of de opleving van de goud- en zilverprijs slechts een opgaande beweging was binnen de lange termijn dalende beweging. De afgelopen tijd zijn er daarnaast genoeg analisten geweest die opnieuw lagere koersen voor de edelmetalen voorspelden. De laatste keer toen deze analisten ook al zo negatief gestemd waren, wisten de edelmetalen juist enorm veel aan waarde te winnen. Het is dus maar de vraag of we deze keer de kenners wel serieus moeten nemen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Olieproductie en olieverbruik in Brazilië, Canada en Mexico

In de JODI-Oil database kun je cijfers vinden over olieproductie, olie-import en export en het binnenlands verbruik van tientallen landen. Afgelopen week heb ik me verdiept in de olie-cijfers van Brazilië, Canada en Mexico.

De afgelopen jaren is de olieproductie van Brazilië geleidelijk gestegen van 2 miljoen vaten per dag in 2012 tot 2,5 miljoen vaten per dag in 2016.