Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 33711 tot 33715
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Klaas Knot staat achter uitspraken Dijsselbloem

Klaas Knot heeft tegenover het FD gezegd dat hij achter de uitspraken van Dijsselbloem staat. De voorzitter van de Eurogroep kreeg eerder deze week nog veel kritiek, maar Klaas Knot steunt de visie die Dijsselbloem uitdroeg. Niet langer moet de belastingbetaler alle ellende van een bankencrisis dragen, maar moeten ook aandeelhouders en geldverstrekkers verliezen nemen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

China investeert €13 miljard in bestrijden van vervuiling

De komende drie jaar investeert de Chinese overheid $16 mrd (€12,9 mrd) in maatregelen om de vervuiling in Beijing tegen te gaan.

Om de publieke onrust over de toenemende vervuiling in de Chinese hoofdstad tegen te gaan, investeert de overheid onder andere in het verbeteren van de 1.290 kilometer lange riolering en twintig installaties die afvalwater afvoeren. Daarnaast worden er vijf afvalverbrandingsinstallaties en 47 waterrecyclingfabrieken gebouwd.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

De OECD waarschuwt voor een Europese beurzen crash

De OECD ( organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling ) waarschuwt in haar afgelopen woensdag verschenen rapport dat het in Europa wel eens tot een beurzencrash zou kunnen komen. Voor het rapport zie hier. Volgens de OECD geven de huidige Europese beurskoersen niet de realiteit weer en zijn zij sterk opgeblazen. Pas in de zomer van  2014 verwacht de OECD dat de beurskoersen weer kunnen / mogen  stijgen. Nu is het natuurlijk bij elk rapport toch behoorlijk  koffiedik kijken, maar als wij naar het verleden kijken heeft de OECD met de door haar gepubliceerde rapporten vaak gelijk gekregen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Goud: 7 pro’s en 4 contra’s

Hoe plak je een waarde op goud, dat is niet evident.

The Daily Trade Alert

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Gaan ze ons spaargeld omzetten naar aandelen van de banken?

Volgens Jim Sinclair zijn we in de volgende fase aangekomen om de economie aan te vuren. Quantitative easing heeft zijn kracht verloren, dus moeten de centrale banken iets anders proberen. Daarom dat ze nu proberen het geld van de spaarboekjes weg te jagen in de hoop dat deze in de economie terecht zal komen. Het probleem is dat als dit mislukt, we voor een nieuwe bankencrisis staan omdat de balansen van de financiële instellingen fors verzwakt zullen zijn.