Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 33711 tot 33715
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Het goud ligt op de zeebodem

Willem Middelkoop: 'Het woord mijnen klinkt alsof je graaft in de zeebodem. Maar op de bodem liggen brokken gesteente die je er vrij eenvoudig vanaf kunt halen.'

De Verenigde Naties gaf onlangs het Britse UK Seabed Resources toestemming om op ruim vier kilometer diepte in de Grote Oceaan naar edelmetaal te zoeken. Hoewel deep sea mining nog niet op grote schaal plaatsvindt, is dat slechts een kwestie van tijd, verwacht Willem Middelkoop. Hij is oprichter van het Commodity Discovery Fund, een beleggingsfonds met de focus op nieuwe grondstofontdekkingen.

Bron: nieuwsbank.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Goudbacterie levert goud

Canadese microbiologen hebben een bacterie gevonden die goud dat is opgelost in water kan omzetten in minuscule goudkorrels.

De onderzoekers ontdekten het bacteriele foefje toen zij een goudoplossing over de micro-organismen spoelden. Even later ontstond er een donkere wolk van neergeslagen gouddeeltjes rond de bacterien. De bacterie, Delftia acidovorans , maakt een molecuul dat goud kan laten neerslaan. Het

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

CBS: ouderen steeds vaker werkloos

Ouderen die graag willen werken, slagen er steeds vaker niet in om een baan te vinden.

Vorig jaar waren er 143.000 ouderen van 55 tot 65 jaar die geen werk voor 12 uur of meer per week hadden, maar dat wel zouden willen. Dat waren er 21.000 meer dan een jaar eerder, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Regering wil databank met alle informatie van spaarders

De regering-Di Rupo wil paal en perk stellen aan belastingontwijking op spaarboekjes. Eén van de voorstellen die op tafel van het begrotingsconclaaf liggen, is de oprichting van een gegevensregister dat aangeeft hoeveel boekjes we hebben en wat er op staat. Het idee stoot op verzet van de liberalen, omdat het de deur openzet voor een vermogenstaks, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

M5 van Grillo wordt grootste partij in Italië

Beppe Grillo is sinds de Italiaanse verkiezingen het gezicht geworden van de anti-euro campagne. Zijn partij, de 5 sterren beweging (M5S), wist vanuit het niets 25 % van de stemmen te behalen. Zijn tegendraadse houding, hij spreekt niet met de pers en wil niet mee onderhandelen, leek hem parten te kunnen spelen, maar niets is minder waar volgens een recente poll.