Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 33716 tot 33720
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Cyprus: 'Niemand steelt geld van de Russische maffia en komt daarmee weg'

'Cyprus heeft mensen boos gemaakt die je best niet boos maakt. Een aantal mensen zal daarvoor boeten; een aandal mensen zal dit met zijn leven bekopen.' Dat zegt Dennis Gartman, de uitgever van de financiële nieuwsbrief ‘The Gartman Letter’.

De beslissing van Cyprus om spaartegoeden boven de 100.000 euro eenmalig met 10%, maar waarschijnlijk meer, te belasten, treft voornamelijk rijke Russen. Het Cypriotische bankensysteem wordt sinds begin jaren ’90 voornamelijk gevoed met Russisch geld van legale, maar voornamelijk criminele oorsprong.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Bankentopman:

Cyprus mag spaartaks wel vrij aanpassen als de opbrengst maar dezelfde blijft © epa.

Demonstranten met een bord 'Cyprus is niet te koop', maandag bij het presidentieel paleis in de Cypriotische hoofdstad Nicosia.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Inschrijven seminar “Spaarcenten & Pensioen: euro’s…, goud…, of… ?”

Zoals vorige week al aangekondigd en met enige vertraging dan nu toch de gegevens hoe u in kunt schrijven voor het seminar op 13 april.

Op 13 april 2013 houden we dit seminar op de locatie MeetingDistrict te Nieuwegein. Start seminar om 13.00 uur tot circa 17.00 uur. Als sprekers hebben we Toine Manders, Frank Karsten, Robert de Waard en Willem Middelkoop. De sprekers zullen elk circa 20 minuten een onderwerp bespreken en bij elke spreker heeft u daarna circa 10 minuten de mogelijkheid vragen te stellen en reacties te geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Cyprus mag schuiven met spaardersheffing

Cyprus krijgt de ruimte om met de percentages van de heffing op spaargeld te gaan schuiven.

Dat bleek uit de verklaring van de voorzitter van de zogeheten eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, na telefonisch overleg tussen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden maandagavond.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

‘Europeanen moeten vrezen voor hun geld’

De Duitse econoom Peter Bofinger heeft in een interview het Duitse weekblad Der Spiegel laten weten dat de onteigening van spaartegoeden in Cyprus niet alleen funest voor de Cyprioten, maar ook een extreem groot gevaar vormt voor het financiële systeem in de EU.  Een bankrun in andere Europese landen sluit Bofinger dan ook niet uit.