Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 33726 tot 33730
Bron: standaard.be
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Honger overspoelt Europa

Nooit moesten zoveel Belgen aankloppen bij de Voedselbank. Ook elders in Europa leidt de crisis tot honger. Het Rode Kruis deelt nu meer voedselpakketten uit dan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. ‘Vooral bejaarden lijken de crisis moeilijk te doorstaan.'

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Goud en zilver report (Week 11)

Het wekelijkse overzicht met het belangrijkste nieuws uit de goudmarkt en de prijsontwikkeling van goud en zilver over de afgelopen week. Lees het op Marketupdate.nl

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Adam Weishapt: Architect rijkdom en macht van huidige Elite (2)

Het plan van Weishaupt en zijn club was uitermate doordacht, en de praktijk heeft bewezen dat het precies zo werkt als het bedacht was. Het plan gaat ervan uit dat het nooit ontmaskerd kan worden, aangezien de enkeling die het doorziet, onmiddellijk zal worden teruggefloten door zijn omgevingsgenoten die zich in hetzelfde compartiment van de piramide bevinden. Hij zal worden teruggefloten omdat hij een bedreiging zal vormen voor het geloofsysteem dat gangbaar is in dat compartiment: de norm.

Mensen die zich hoger in de piramide bevinden zijn meer op de hoogte van de agenda, en zouden dus een gevaar kunnen vormen, maar doen dat niet vanwege het proces van natuurlijke selectie. Slechts diegenen met een beperkt geweten, kunnen zich opwerken in de piramide, en bovendien zijn de beloningen voor een hogere positie in de piramide zodanig groot, dat het belang om zichzelf te handhaven groter is dan de roep van het geweten (zie de bonusstructuur bij banken).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

President Cyprus verdedigt reddingsplan

Zaterdagavond kwam het Cypriotische kabinet in spoedzitting bijeen om over het reddingsplan te praten. Het leningenpakket van 10 miljard euro, waar de eurogroep het in de nacht van vrijdag op zaterdag over eens werd, is een "pijnlijke maar beheerste controle op de crisis", aldus Anastasiades in een verklaring.

In de verklaring zegt de president dat het reddingspakket een einde maakt aan de onzekerheid, zodat de economie van Cyprus kan hervatten. Het alternatief was een "chaotisch bankroet" van het land. Later zondag komt het parlement van Cyprus bijeen om het reddingsakket te bespreken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Spanjaarden betogen tegen 'EU van de markten'

In Madrid, Bilbao en Murcia zijn zaterdag tienduizenden Spanjaarden de straat op gegaan. Zij betoogden voor ''een Europa van de mensen en tegen de EU van de markten''.

Tot de organisatoren behoorden tientallen organisaties, zoals vakbonden.