Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33726 tot 33730
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

New York: crisis daklozen erger dan tijdens Grote Depressie

State and local governments nationwide have struggled to accommodate a homeless population that has changed in recent years - now including large numbers of families with young children. As the WSJ reports, more than 21,000 children - an unprecedented 1% of the city's youth - slept each night in a city shelter in January, an increase of 22% in the past year; as homeless families now spend more than a year in a shelter, on average, for the first time since 1987. New York City has seen one of the steepest increases in homeless families in the past decade, advocates said, growing 73% since 2002, and "is facing a homeless crisis worse than any time since the Great Depression."

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

China is de nieuwe zeepbel

» Opinie » Columns » Johan Van Overtveldt » China is de nieuwe zeepbel

De groei van de Chinese economie steunt te veel op een exorbitante expansie van het kredietvolume. Een correctie is onvermijdelijk en zal jarenlang op de groeiperspectieven wegen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Kamp weigert gasprijzen te drukken wegens schaliegas

Investeerders trekken naar de VS, waar schaliegas de gasprijzen drukt. Het kabinet weigert echter aardgas in Nederland goedkoper te maken.

Vorige week slaakten grote bedrijven als AkzoNobel en DSM een noodkreet. Door een toename van de hoeveelheid goedkoop schaliegas in de VS komt de concurrentiepositie van Europese bedrijven in het gedrang. De vraag: of de gasprijzen in Nederland niet ook omlaag konden?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Video: Beppe Grillo had het al over de waarheid van ons geld in zijn shows

Beppe Grillo wordt wel eens een clown genoemd. De populairste komiek van Italië schopte het echter tot een van de grootste politieke uitdagers. Onderstaande video van YouTube laat zien dat Beppe Grillo wel degelijk verstand heeft van wat er omgaat in het huidige systeem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Hoeveel verdienen de bankiers op Wall Street nu echt?

We weten allemaal dat de topbankiers veel geld verdienen, zeker omdat ze spelen met het geld van de belastingbetaler en daar dan nog goed voor vergoed worden. Dit roept veel weerstand op bij de bevolking. Jonathan Miller stelde een grafiek samen van 1985 - 2011 over de evolutie van de vergoedingen voor de bankiers op Wall Street in vergelijking met de private sector.