Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 33731 tot 33735
Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Verkoop woningen in februari eindelijk toegenomen!

Je zou bijna vergeten dat het nog kan: een stijging in het aantal verkochte woningen. Het Kadaster kon ons eindelijk weer eens dit heugelijke nieuws brengen. Nu moet gezegd worden dat het niet zo moeilijk was om de maand januari te overtreffen. De woningmarkt in januari werd tenslotte geteisterd door dramatische cijfers, ook als het gaat om aantal verkochte koopwoningen. Een daling van bijna 64% liet dan ook geen ruimte voor twijfel bestaan: januari was een maand om snel weer te vergeten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

17 signalen van de economische depressie in Zuid-Europa

Teveel schulden leiden uiteindelijk tot grote economische pijnen, m.a.w. een economische depressie. In de Zuid-Europese landen ondervinden ze dit al aan de lijven. Je kunt niet eeuwig boven je stand blijven leven.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Het goud ligt op de zeebodem

Willem Middelkoop: 'Het woord mijnen klinkt alsof je graaft in de zeebodem. Maar op de bodem liggen brokken gesteente die je er vrij eenvoudig vanaf kunt halen.'

De Verenigde Naties gaf onlangs het Britse UK Seabed Resources toestemming om op ruim vier kilometer diepte in de Grote Oceaan naar edelmetaal te zoeken. Hoewel deep sea mining nog niet op grote schaal plaatsvindt, is dat slechts een kwestie van tijd, verwacht Willem Middelkoop. Hij is oprichter van het Commodity Discovery Fund, een beleggingsfonds met de focus op nieuwe grondstofontdekkingen.

Bron: nieuwsbank.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Goudbacterie levert goud

Canadese microbiologen hebben een bacterie gevonden die goud dat is opgelost in water kan omzetten in minuscule goudkorrels.

De onderzoekers ontdekten het bacteriele foefje toen zij een goudoplossing over de micro-organismen spoelden. Even later ontstond er een donkere wolk van neergeslagen gouddeeltjes rond de bacterien. De bacterie, Delftia acidovorans , maakt een molecuul dat goud kan laten neerslaan. Het

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

CBS: ouderen steeds vaker werkloos

Ouderen die graag willen werken, slagen er steeds vaker niet in om een baan te vinden.

Vorig jaar waren er 143.000 ouderen van 55 tot 65 jaar die geen werk voor 12 uur of meer per week hadden, maar dat wel zouden willen. Dat waren er 21.000 meer dan een jaar eerder, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).