Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33746 tot 33750
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Ook pensioenen politici gekort

Net als bij ambtenaren zal ook het pensioen van politici gekort worden. Daarnaast gaat de pensioenleeftijd ook voor politici stapsgewijs omhoog naar 67 jaar.

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft dinsdag een wetsvoorstel daarover naar de Tweede Kamer gestuurd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Jim Sinclair: Goud naar $ 4.990

Volgens Jim Sinclair zal de goudprijs stijgen naar $ 4.990 waarna het in ere wordt hersteld en terug deel zal uitmaken van een goudstandaard die de globale economie moet voorbereiden voor de grootste economische expansie die de wereld ooit heeft beleefd. Zijn voorspelling is gebaseerd op de Wet van Gresham.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Steun op 1.530 dollar voor goud heeft standgehouden,1.660 dollar is volgend koersdoel

In de afgelopen dagen heeft zich een nieuw correlatiekoppel gevoerd. Eigenlijk is er sprake van een inverse correctie, want op Wall Street stellen we vast dat de goudprijs daalt wanneer de S&P 500 stijgt. Een stijging van de beurskoersen gaat dus gepaard met een daling van de goudprijs en vice versa.

In feite speelt hier nog steeds het ‘safe havens’ probleem. Bij het minste gerucht vluchten de investeerders opnieuw richting veilige vluchthavens, zoals daar zijn US dollar, Yen en uiteraard ook goud. We mogen uiteraard de US Treasuries niet vergeten, want die functioneren ook nog steeds als vluchthaven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

12 signalen voor een nieuwe economische ramp

ziet de recessie van 2008 slechts als voorspel van wat er nog komen gaat. 2008 was de eerste golf van de economische ramp die over de Westerse wereld spoelt. We zijn nog maar amper hersteld van de opdoffer of er staat al een volgende golf klaar om meer economisch onheil te verspreiden, aldus Zerohedge. Onderstaande signalen maken duidelijk dat het mooie liedje bijna uitgezongen is:

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Vliegtuig op zonne-energie doorkruist VS

De Solar Impulse gaat touren in de Verenigde Staten. Het vliegtuig dat enkel door zonne-energie wordt aangedreven, maakte vorig jaar zijn eerste internationale vlucht van Zwitserland naar Brussel. Het bijzondere vliegtuig moet in de VS mensen inspireren: we kunnen met technologie zoals zonnepanelen de grote problemen in de wereld overwinnen.