Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33756 tot 33760
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Bailout van Cyprus doet financiële markten op hun grondvesten daveren

De EU, het IMF en de ECB lieten afgelopen weekend een figuurlijke bom op de financiële markten vallen. Cyprus kreeg een bailout van 10 miljard euro, maar het land moet daarbij onmiddellijk haar spaarders moet ‘belasten’ met een heffing van 9,9% voor rekeningen met meer dan 100.000 euro en 6,75% voor de lagere bedragen.

De financiële wereld reageerde geshockt. Met name op Twitter ontplofte de heisa omtrent Cyprus. Ook wij draaiden overuren op onze

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Spaarders in Cyprus moeten bloeden voor bailout

De Eurogroep van 17 ministers van Financiën heeft onder leiding van Dijsselbloem besloten dat spaarders in Cyprus gaan meebetalen. De zekerheid die spaarders dachten te hebben met een Europees garantiestelsel tot €100.000 wordt hierdoor ondermijnd. Zullen spaarders het vertrouwen verliezen en massaal geld opnemen?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Uw spaargeld: de nieuwe geldbron om de eurocrisis te financieren

De door de EU-ECB-IMF-troïka opgelegde maatregel om een gedeelte van het spaargeld (9,9% voor bedragen boven 100.000 euro; 6,75% voor bedragen daaronder) dat op Cypriotische banken staat geparkeerd te confisceren, heeft vele analisten met verstomming geslagen:

Met de maatregel om geld van de spaarders te confisceren blijft de eurozone de facto in gebreke wat betreft het naleven van de garantie die voor spaarrekeningen bestond sinds de val van de Lehman Brothers Bank in 2008 (...)

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

'Geldautomaat verdwijnt uit dorpen'

In kleine dorpen verdwijnen steeds meer geldautomaten. In vijf jaar tijd zijn er duizend geldautomaten opgeheven en duizend bankkantoren gesloten.

Dat meldt de Volkskrant maandag op basis van cijfers van De Nederlandsche Bank en onderzoeksbureau RBR.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Euro zakt verder door Cyprus

De euro is tot het laagste niveau van het jaar gedaald als gevolg van het besluit om Cypriotische spaarders deels op te laten draaien voor de noodsteun aan Cyprus.

De euro daalde met 1,3 procent tot 1,2908 dollar.