Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33766 tot 33770
Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Federal Reserve begint voorbereiding toekomstige PR-nachtmerrie

Everyone wants the Federal Reserve to say how it will unwind the $3 trillion balance sheet amassed from years of quantitative easing.

Indeed, this was something of a hot topic in Fed Chairman Ben Bernanke's testimony before Congress last week.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Is de volgende beurscrash al begonnen?

Beleggen in aandelen is momenteel een heikele zaak. Fundamenteel heeft het weinig zin om in de beurs te stappen, de groeivooruitzichten zijn allesbehalve schitterend. Daarnaast zijn er echter de centrale banken, die het hele beeld vertekenen door massaal geld in het systeem te pompen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Wie ligt wakker van stopzetting QE?

De investeerders op de beurs van Wall Street schrokken zich een hoedje wanneer uit de minutes van de Federal Reserve bleek dat er een stroming binnen de centrale bank overweegt om de maatregelen getroffen in het kader van quantative easing 3 terug te schroeven.

Opvallend was dat de reactie vooral op de beurs van Wall Street merkbaar was, de obligatiemarkten reageerden nauwelijks. De rente op de US Treasury met een looptijd van 10 jaar beweegt nog steeds in de buurt van 2 %, van een krachtige doorbraak is geen sprake.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Een op de vier kmo's heeft financieringsproblemen

De banken erkennen wat de kmo-wereld al jaren vaststelt, zo zegt Unizo vandaag in reactie op de bankenkoepel Febelfin die aangaf dat de kredietverlening aan bedrijven gedaald is. Een op de vier kmo's kampt met problemen wat bankfinanciering betreft, klinkt het.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Dit is de reden waarom goud binnenkort boven 2000 dollar knalt!

De prijs van goud leeft van de rente, meer bepaald de negatieve reële rente. De reële rente bekomt u wanneer u de rente op staatsschuld verrekent met inflatie.

Goud tiert welig in een omgeving van negatieve reële rentes omdat het gele edelmetaal de koopkracht van uw vermogen beschermt tegen de destructieve krachten van inflatie.