Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33766 tot 33770
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Cyprus deal rond; banktegoeden niet meer veilig

“Ik wil absoluut duidelijk zijn. Er zal niet meebetaald worden door depositohouders. Deze kwestie staat niet eens open voor discussie”. Dit waren de befaamde

woorden van de nieuwe Cypriotische premier Anastasiades eind februari nog toen de redding voor het land in de maak was. Vrijdagnacht kwamen EU leiders tot overeenkomst en moest ook deze staatsman zijn woorden inslikken. Met een historisch akkoord, waarbij depositohouders voor het eerst sinds de vijf jaar durende financiële crisis zullen gaan meebetalen aan de redding van het land en zijn banken, zijn de troika (EU, ECB en IMF) en Cyprus

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Volgens IMF meer werk nodig schuldencrisis

Er is veel vooruitgang geboekt bij de aanpak van de Europese schuldencrisis, maar er blijven nog zwakheden en de inspanningen moeten over een breed front worden versterkt. 

Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdag verschenen rapport over de gezondheid en stabiliteit van de financiële sector in de Europese Unie.

Bron: parool.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

De polder kijkt verlekkerd naar onze pensioenpotten

De commissie-Dijkhuizen maakte dinsdag bekend een oplossing te hebben gevonden voor de stilgevallen huizenmarkt. Pensioenfondsen moeten enkele tientallen miljarden van hun vermogen in een speciaal hypotheekfonds steken dat daar verpakte hypotheken van Nederlandse makelij mee gaat opkopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Run op banken Cyprus na besluit reddingsplan

In Cyprus is een run op bankrekeningen ontstaan na het akkoord dat de eurogroep heeft bereikt over een reddingsplan. Honderden mensen probeerden hun rekening leeg te halen.

Banken hadden de actie voorzien en hebben hun systemen voor internetbankieren tijdelijk stilgelegd. Ook hebben de weinige bankfilialen die open waren, hun deuren gesloten en is er een beperking aan het bedrag dat spaarders kunnen opnemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Meer tijd Ierland en Portugal voor terugbetalen leningen

Ierland en Portugal mogen er langer over doen om hun leningen uit de Europese noodfondsen terug te betalen.

Dat zijn de ministers van Financiën van de Europese Unie overeengekomen.