Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33781 tot 33785
Bron: standaard.be
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

‘Banken spelen gevaarlijk spel'

Dat banken vooral aan kleine ondernemingen leningen weigeren, is een gevaarlijk spel. Dat vindt zelfstandigenorganisatie NSZ, die reageert op het bericht van Febelfin dat banken minder lenen aan ondernemingen.

Febelfin waarschuwde dat de rendabiliteit van de Belgische banken onder zware druk staat. ‘In het belang van de financiering van de economie moet die rendabiliteit hoger', zei voorzitter Filip Dierckx.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Turkije en Griekenland breiden economische samenwerking fors uit

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan en zijn Griekse ambtgenoot Antonis Samaras hebben vandaag in Istanboel 25 samenwerkingsakkoorden gesloten. Het doel is de bilaterale handel tussen beide landen de komende jaren te verdubbelen. De twee regeringsleiders benadrukten ook dat het nodig is om de politieke geschillen via dialoog op te lossen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

ECB blijft onderdeel van trojka - bron

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) is niet van plan om uit de zogenoemde 'trojka' te stappen, meldt e e n persoon bekend met de denkwijze van de bank maandagavond in reactie op berichten in de Duitse pers dat de ECB zijn rol binnen de groep van afgevaardigden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie en de centrale bank, af zou willen bouwen.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Federal Reserve begint voorbereiding toekomstige PR-nachtmerrie

Everyone wants the Federal Reserve to say how it will unwind the $3 trillion balance sheet amassed from years of quantitative easing.

Indeed, this was something of a hot topic in Fed Chairman Ben Bernanke's testimony before Congress last week.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Is de volgende beurscrash al begonnen?

Beleggen in aandelen is momenteel een heikele zaak. Fundamenteel heeft het weinig zin om in de beurs te stappen, de groeivooruitzichten zijn allesbehalve schitterend. Daarnaast zijn er echter de centrale banken, die het hele beeld vertekenen door massaal geld in het systeem te pompen.