Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 33786 tot 33790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Dit is de reden waarom goud binnenkort boven 2000 dollar knalt!

De prijs van goud leeft van de rente, meer bepaald de negatieve reële rente. De reële rente bekomt u wanneer u de rente op staatsschuld verrekent met inflatie.

Goud tiert welig in een omgeving van negatieve reële rentes omdat het gele edelmetaal de koopkracht van uw vermogen beschermt tegen de destructieve krachten van inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Warren Buffett vermoedt dat de Fed een probleem heeft

Afgelopen weekend was zonder enige twijfel het weekend van Warren Buffett, de bekendste investeerder in de wereld kwam over van alles en nog wat aan het woord. Buffett haalde op de eerste plaats de pers met zijn uitspraak dat hij liever wel dan geen aandelen bezit.

Maar naar onze bescheiden mening heeft de miljardair iets veel belangrijkers verteld, iets waar veel minder rekening mee werd gehouden. Warren Buffett vermoedt dat de Fed een probleem heeft en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Het betreft zelfs een levensgroot probleem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Amerikaanse middenklasse zit bijna zonder geld

De Amerikaanse consument staat in voor 70 % van het Amerikaanse bbp. Je kunt je dan ook de vraag stellen hoe de Amerikaanse economie ooit kan herstellen als de consument het laat afweten. De groei van de welvaart wordt voornamelijk gedragen door het rijkere deel van de bevolking, de rest krijgt het steeds moeilijker om rond te komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Recordaantal mensen met pensioen in 2012

Vorig jaar zijn in ons land 121.379 mensen met pensioen gegaan, zowel bij de werknemers en zelfstandigen als bij de ambtenaren. Dat is een stijging met 6,7 procent ten opzichte van 2011. "De pensioneringsgolf van de babyboomers begint volop op gang te komen", reageert minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld). Om de kost betaalbaar te houden, moet voor de liberale vicepremier blijvend worden ingezet op langere loopbanen, meer mensen aan de slag en een begroting op orde. "Elke euro die we niet aan rente op de staatsschuld moeten betalen, kunnen we investeren in de vergrijzing", luidt het.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Stijgende dekkingsgraad pensioenfondsen dankzij Azië

Vorige maand werd bekend dat tientallen pensioenfondsen gaan korten op de uitkeringen - Foto: ANP

Het gaat sinds vorige maand iets beter met de Nederlandse pensioenfondsen. De gemiddelde dekkingsgraad was eind februari 103 procent; een stijging van 2 procentpunt ten opzichte van een maand eerder.