Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33801 tot 33805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Goldman’s Jim O’Neill heft waarschuwende vinger op

Is de rallye op Wall Street al dan niet gerechtvaardigd? De waarnemers putten zich uit in het vinden van argumenten die moeten rechtvaardigen waarom dat inderdaad het geval zou zijn. Uiteindelijk komt het opnieuw neer op een oud verhaal: TINA of er is geen alternatief.

Jim O’Neill, chairman van Goldman Sachs Asset Management, heft een waarschuwende vinger op. De economie in de US moet aan een belachelijk hoog tempo groeien om een doorbraak van de Standard & Poor’s 500 Index (SPX) boven 1.600 punten te rechtvaardigen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Voedsel en brandstof wordt goedkoper in goud

Benzine, voedsel, elektriciteit, collegegeld, alles wordt duurder. Toch? Niet als we goud in plaats van dollars gebruiken als meetlat. Uitgedrukt in goud werden veel dingen juist goedkoper. Welke prijs ligt dichter bij de realiteit? Die in dollars of in goud?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Divergentie fysiek zilver en zilverprijs

In het verleden is er altijd een mooie correlatie geweest tussen de verkoop van de Silver Eagle en de zilverprijs.

SilverDoctors

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Wie gaat er betalen voor al die derivaten?

Kyle Bass zegt dat hij bescherming voor $ 500 miljard heeft gekocht tegen een val van Japan voor 1 basispunt. Dat wil zeggen dat het hem $ 5 miljoen heeft gekost. En Kyle Bass zal waarschijnlijk niet de enige zijn geweest. Als Bass gelijk krijgt en Japan omvalt, krijgt hij dus $ 500 miljard van die bank. Maar wie kan zo'n bedragen betalen?

In feite is het heel simpel, Bass kan niet winnen. Als Japan valt, krijgt hij $ 500 miljard, net als vele anderen. Maar niemand kan dergelijke bedragen op tafel leggen. Er zal dan op immens grote schaal geld bijdrukt moeten worden voor die banken dat die $ 500 miljard uiteindelijk niet veel meer waard zal zijn.

Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Spaanse staatsschuld stijgt naar recordhoogte

De Spaanse staatsschuld is in de loop van het laatste trimester in 2012 gestegen naar 84,1 procent van het bbp, een nieuw record. Dat kondigde de nationale bank van Spanje aan.

In de loop van 2012 steeg de Spaanse schuld met 14,8 procentpunt. In 2011 bedroeg de schuld nog 69,3 procent van het bbp. Eind 2012 bedroeg de schuld 884,416 miljoen euro. De toename van de staatsschuld is zowel te wijten aan de opgelopen schuld van de centrale overheid als bij de 17 autonome regio's.