Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33801 tot 33805
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

EU beslist dat jongeren vanaf 2014 gegarandeerd werk krijgen, maar hoe dat moet weet niemand

In alle stilte heeft de Europese Raad vorige week de jongerengarantieregeling goedgekeurd.

Deze moet er voor zorgen dat alle jongeren na vier maanden van werkloosheid een baan, opleiding of stage aangeboden krijgen. "Het doel is niet om het scheppen van banen af te dwingen. We willen een programma introduceren om de jongeren een kans te geven en te voorkomen dat er een verloren generatie ontstaat," aldus de voorzitter van de Commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken Pervenche Berès.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

China wordt grotere informatica-markt dan Japan

China zal Japan dit jaar op het gebied van informatica-bestedingen voorbij steken. Dat heeft Bitkom, de sectororganisatie van de Duitse informatica-industrie, berekend. Opgemerkt wordt dat de wereldwijde informatica-bestedingen dit jaar met 5,1 procent zullen stijgen tot 2,7 biljoen euro. De grootste groei zal worden opgetekend in India, waar de bestedingen met 13,9 procent zouden toenemen. Daarna volgen Brazilië met 9,6 procent en China met 8,9 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Polen is grootste outsourcing-bestemming van Europa geworden

Polen is één van de belangrijkste outsourcing-gebieden van Europa geworden. Dat blijkt uit een rapport van consulent Jones Lang Lasalle. Het fenomeen begon tien jaar geleden, toen een aantal internationale bedrijven eenvoudige taken naar Polen begonnen uit te besteden om een aantal gestandaardiseerde taken in computers in te voeren en meertalige werknemers op helpdesks vragen van klanten uit heel Europa beantwoordden. Sindsdien zijn die opdrachten volgens Jones Lang Lasalle echter steeds meer gesofistikeerd geworden en omvatten inmiddels software-ontwikkeling en een brede waaier van financiële en legale diensten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

'China is 's werelds grootste olie-importeur'

De Verenigde Staten waren sinds halverwege de jaren 70 de grootste olie-importeur, maar door de toenemende eigen olieproductie daalt de vraag naar geïmporteerde olie in 's werelds grootste economie.

In december zou de Amerikaanse olie-import zijn gedaald tot 5,98 miljoen vaten per dag. Dat is het laagste niveau sinds februari 1992. In China steeg de import in dezelfde periode tot 6,12 miljoen vaten per dag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Letland wil ook de euro en vraagt formeel om toetreding

Letland heeft formeel om toetreding tot de eurozone gevraagd. Het Baltische EU-land hoopt volgend jaar het achttiende land in de muntunie te worden. Letland voldoet aan de voorwaarden voor toetreding, maar een meerderheid van de Letlanders is tegen toetreding.