Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33816 tot 33820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Managers mijnaandelen zijn positief voor de toekomst

Grant Thornton publiceerde onlangs zijn International Mining Report waarin 389 managers van mijnbouwers over heel de wereld ondervraagd worden over hun gedachten en toekomst in de mijnbouwindustrie. Hieruit blijkt dat de managers behoorlijk optimistisch zijn zegt 

Meer dan de helft van de managers (54 %) denkt dat de grondstofprijzen dit jaar zullen stijgen. Het enthousiasme zal in de sector terugkeren en er zal weer meer risico genomen worden om een hogere return te realiseren. Automatisering en technologische ontwikkeling zullen de efficiëntie verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Deutsche Bank: Alleen Jezus kan de euro redden

Bilal Hafeez, global head of FX strategy bij Deutsche Bank, vergelijkt de leden van de Eurozone met een bende kinderen in de puberteit die kibbelen. Er zou een rolmodel moeten opstaan waaraan alle landen zich kunnen spiegelen zodat de Eurozone verder kan integreren en economisch kan heropleven, zo staat op 

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Productie Nederlandse industrie zakt weer in

De Nederlandse industrie heeft in januari 3 procent minder geproduceerd dan een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Die forse krimp volgt op de groei met bijna 1 procent die in december werd genoteerd. De achteruitgang kwam vooral door de aardolie-, chemische, rubber- en kunstofindustrie, waar 3 procent minder werd geproduceerd dan in januari 2012. In december ging de productie in die branche nog met 6 procent omhoog.

Bron: huurwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Woning huren populairder dan huis kopen

Of het nu komt doordat bewoners minder kopen of juist meer huren is niet helemaal duidelijk. In elk geval is het een unicum in 27 jaar tijd dat het aantal kopers ten opzichte van het aantal huurders gelijk is gebleven. De jarenlange trend dat het aantal huiseigenaren harder groeide dan het aantal huurders is dus eindelijk doorbroken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

EU ziet aanpak werkloosheid als prioriteit

Het aanpakken van de hoge werkloosheid moet een 'bijzondere prioriteit' zijn van landen. Dat zijn Europese leiders donderdagavond overeengekomen. Daarmee lijkt de Europese Unie de noodzaak tot bezuinigen iets te versoepelen.

"Het aanpakken van de werkloosheid is de belangrijkste maatschappelijke uitdaging waar wij mee geconfronteerd worden", stellen de regeringsleiders en staatshoofden in een gezamenlijke verklaring.