Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 33821 tot 33825
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Spaarheffing Cyprus niet meer op tafel.

Er ligt geen aangepaste versie van de omstreden belasting op spaargeld op tafel bij het crisisoverleg tussen regering en parlement in Cyprus. Dat heeft parlementsvoorzitter Yianakis Omirou donderdag gezegd.

Politici overleggen koortsachtig over een ,,plan B'' na de afwijzing eerder deze week van een plan om spaarders te laten meebetalen aan de redding van Cyprus. Het land moet een kleine 6 miljard euro bijeenschrapen om in aanmerking te komen voor 10 miljard euro aan Europese financiële steun.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Pensioenfondsen staan er beter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand een stuk beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad, waar fondsen hun vermogen mee vaststellen, steeg in februari naar 104 procent.

De dekkingsgraden zijn als gevolg van een extreem lage rente en hogere levensverwachting vorig jaar nog flink gedaald. Er zijn 68 pensioenfondsen die daarom per 1 april kortingen moeten doorvoeren op de pensioenen. De kortingen raken 5,6 miljoen Nederlanders.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus schrapt heffing op spaargeld en richt fonds op

In Cyprus werd besloten om de omstreden heffing op spaargeld te schrappen. Er is een akkoord om een investeringsfonds op te richten, zo verklaarde de Cypriotische president.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Miljoen huishoudens onder water begin 2011, hoeveel begin 2013 ?

Volgens het CBS woonde in januari 2011 ruim een miljoen huishoudens in een huis waarbij de marktwaarde onder de hypotheekschuld uitkwam. Sinds 2008 is het aandeel huishoudens met een woning met onderwaarde bijna verdubbeld met 13 tot 25 procent. Goed beschouwd zijn huizenprijzen pas sinds het meetpunt op 1/1/2011 echt gedaald. Sindsdien daalde de woningen met nog eens 13 procent. De vraag is dan ook  hoeveel huishoudens ondertussen in vergelijking met begin 2011 in de problemen zijn geraakt. Vooral jongeren zijn de dupe van dalende huizenprijzen. Deze leeftijdsgroep (< 40 jaar), met recent aangekochte woningen, heeft als minste kunnen profiteren van de woninghausse voor de crisis en wordt hierdoor sneller geconfronteerd met een huis dat onder water staat. Maar liefst zes op de 10 eigen woningen met onderwaarde komt voor rekening van eigenaren onder de 40 jaar. Hieronder een verdere weergave per leeftijdsgroep van huishoudens dat onder water staat.

Bron: openhandel.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De waarde van Bitcoin met 30% omhoog!

Sinds Cyprus toestanden afgelopen week, zijn er sinds zondag 3 Bitcoin apps omhoog geschoten in de download-lijsten in Spanje. Dit is goed te zien aan de koers van Bitcoin in euro grafiek, volgens Zerohedge.

Volgens analisten is Bitcoin een goede alternatief voor goud en momenteel een veilige haven voor investeringen tussen de € 1.000 en de € 10.000.