Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33831 tot 33835
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

VS onderzoeken manipulatie goudprijs

De Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission onderzoekt informeel de manier waarop de goudprijs in Londen wordt samengesteld. Hierbij zal de waakhond nauwkeurig bekijken of de goudprijs wordt gemanipuleerd, zo vertelt de toezichthouder aan The Wall Street Journal.

[...]

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Oud nieuws vandaag in de Financiele Telegraaf: Fed manipuleert goudprijs

De centrale bank van de VS, Federal Reserve, en daaraan gelinkte banken hebben een grens gesteld op de prijs van goud en deze dus bewust gedrukt. Dat zegt econoom Paul Craig Roberts, die in de jaren ’80 onderminister onder president Reagan in de VS was.

Volgens Roberts wordt dit gedaan door ongedekte shortposities op de ’papieren’ goudmarkt te plaatsen. Zo wordt andere partijen dus meer mogelijkheid gegeven om te speculeren op een prijsdaling. „Door grote hoeveelheden shortposities te plaatsen, kan de fysieke goudprijs lager worden gehouden.”Hij stelt dat bij stijgende goud- en zilverprijzen ten opzichte van de dollar, het voor de Fed lastig is de rente laag te houden en de koersen van staatsobligaties hoog.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

„Schoolkinderen in Griekenland onwel door honger”

Steeds meer kinderen in Griekenland zijn ondervoed. Dat valt vooral leerkrachten op, meldt Die Welt.

Schooldirecteur Katerina Nikolaidou sloeg onlangs alarm in een brief aan alle docenten in Griekenland. Daarin vertelt Nikolaidou over een 6-jarige die enkele dagen ziek thuis werd gehouden en daarna mager, verzwakt en trillend weer naar school kwam.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Manipulatie goudprijs dringt door tot mainstream media

De Telegraaf berichtte vandaag over mogelijke manipulatie van de goudprijs, waar de Federal Reserve voor verantwoordelijk zou zijn. De krant haalt uitspraken van Paul Craig Roberts aan, onderminister van president Reagan in de jaren tachtig. Eindelijk lijkt de berichtgeving over manipulatie door te sijpelen naar het grotere publiek.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Di Rupo: Economie moet aantrekken, anders dreigt men vertrouwen te verliezen

Op een steenworp van de vakbondsmanifestatie zijn de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel bijeengekomen om zich te beraden over de verzoening van het bekritiseerde besparingsbeleid met maatregelen om de economie opnieuw te lanceren.