Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33836 tot 33840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Jim Bianco: “Dit is hét moment om goud te kopen”

Jim Bianco van Bianco Research liet er geen misverstand over bestaan op Bloomberg TV: dit is hét moment om goud te kopen!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Amerikanen geloven minder in Obama

Slechts 2 maanden na de inauguratie van Barack Obama is zijn populariteit al weer in dalende lijn. Voor het eerste sinds zijn herverkiezing is minder dan 50 % van de bevolking tevreden over Obama. Over zijn capaciteiten om de economische crisis aan te pakken zijn de Amerikanen nog minder tevreden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Fed staat voor de moeilijkste opdracht ooit

Mohamed El-Erian, Pimco CEO en co-CIO, keek gisteren op CNBC eens in zijn kristallen bol. De econoom probeerde daarbij te achterhalen wat er in de komende maanden te gebeuren zou kunnen staan. De Fed staat voor 1 van de moeilijkste opdrachten ooit, zo luidt zijn conclusie.

Maar al te vaak wordt vergeten dat de centrale bank voor 100den miljarden dollars aan obligaties heeft gekocht met de bedoeling om de economie draaiende te houden. Deze obligaties zullen vroeg of laat weer verkocht moeten worden, vraag is alleen wanneer en aan wie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

‘Verhalen over Chinese spooksteden zijn klinkklare onzin’

Wie op het internet even naar Chinese ‘Ghost Towns’ googlet, krijgt massa’s informatie en foto’s over lege Chinese steden die nog maar recent afgewerkt werden. Het onderwerp van de spooksteden wordt vaak aangehaald als het ultieme bewijs van een bubble op de vastgoedmarkt.

Yale professor en voormalige chairman van Morgan Stanley Asia Stephen Roach gelooft echter niets van al deze bewijstlast. De verhalen over Chinese spooksteden zijn klinkklare onzin, want er is van lege steden helemaal geen sprake. Ze tonen alleen aan dat de regering voorbereid is op een verdere urbanisatie.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Nigel Farage: Europese economie is complete ramp

Nigel Farage is de witte ridder van de Eurozone, helaas dat er zo weinig politici naar hem luisteren. In een recente toespraak op een bijeenkomst van de Europese Raad haalt hij weer zwaar uit naar de Europese regeringsleiders. De Europese economie noemt hij een totale ramp.

“The air is thick with denial in this chamber,” met deze woorden begint Farage zijn toespraak. Hij heeft over de verkiezingen in Italië waar meer dan de helft van de kiezers gekozen heeft voor een partij die tegen de euro is. Hij slaat nagels met koppen door te stellen dat de (jeugd)werkloosheid het gevolg is van de euro.