Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33836 tot 33840
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Meer faillissementen in transport

Het aantal faillissementen in de Nederlandse transportsector is vorig jaar flink toegenomen. Ondanks de crisis heeft de sector in 2012 wel meer omzet behaald dan in 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Grootste ‘private’ goudkluis ter wereld ligt zij aan zij met die van de Federal Reserve

is op zoek gegaan naar de grootste private goudkluizen ter wereld. Daarbij stootte het op verschillende verrassende wendingen. Na onderzoek blijkt JP Morgan, als opvolger van het ooit machtige Chase Manhattan, de grootste private kluis ter wereld te bezitten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Pensioenvoorziening Amerikaanse bedrijven schiet tekort

De winstgevendheid van Amerikaanse bedrijven is na het uitbreken van de crisis weer vrij snel hersteld, maar de pensioenverplichtingen zijn nog wel een probleem. Door de lage rente daalt het rendement van de pensioenvoorzieningen bij Amerikaanse bedrijven. Het ongedekte tekort is opgelopen tot $347 miljard in 2012.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Als u de echte omvang van de Chinese vastgoedbubbel wil kennen, moet u deze video zien

Het Amerikaanse nieuwsmagazine ’60 Minutes’ bracht deze week een reportage die de titel ‘China’s vastgoedbubbel’ meekreeg. De Chinese spooksteden zijn geen nieuws en ze werden eerder al in beeld gebracht. Maar de ware omvang van het fenomeen wordt pas echt duidelijk wanneer lege straat na lege straat, lege wijk na lege wijk en verlaten stad na verlaten stad in beeld worden gebracht.

Economen zien in de spooksteden het beste bewijs van een Chinese vastgoedbubbel. Nieuwe middenklassers kochten appartementen in de hoop dat de waarde toeneemt. Dat gebeurde de voorbije jaren, maar ook de waarde van een appartement in een spookstad, botst al snel op haar grenzen.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Nederlanders massaal op zoek naar financieel advies

Nederlanders zijn massaal op zoek naar financieel advies. Maar liefst 4,2 miljoen keer werd de website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in 2012 bezocht. Een recordaantal en bijna een verdubbeling van 2011, toen de teller bleef steken op 2,4 miljoen. “De explosieve stijging geeft aan dat een grote groep het moeilijk heeft, maar ook dat steeds meer mensen bewuster met hun geld omgaan”, stelt Nibud-directeur Gerjoke Wilmink. “Door de aanhoudende economische crisis slaat de onzekerheid toe. Nederlanders proberen daarom zicht te krijgen op hun financiële situatie.”