Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 33841 tot 33845
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Vijf vragen over werkloosheid

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte donderdag nieuwe werkloosheidscijfers bekend. Hoe wordt zo’n cijfer eigenlijk bepaald? Een uitleg door werkloosheidsexpert Peter Hein van Mulligen van het CBS in vijf vragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

SocGen: We zijn 50 jaar terug in de tijd gegaan

Cyprus broedt nu op plan B nadat het van een kale reis terugkwam uit Rusland. Het land weet niet meer goed welke kant het moet kijken om te overleven. Ondertussen blijven de banken dicht, munten worden opgepot, winkels aanvaarden geen kredietkaarten meer, leningen worden niet meer toegekend, de economie slibt dicht,... zegt Ciaran O'Hagan van Société Générale

Alles kan snel veranderen als er een akkoord wordt gemaakt, maar we kunnen niet meer veranderen dat er kapitaalrestricties kunnen volgen als een land in de problemen geraakt. Maar als Cyprus zo gemakkelijk 50 jaar terug in de tijd gezet kan worden, kan dit bij elk ander land gebeuren. En dit gebeurt voor onze neus in een modern, Westers land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Huizenprijzen met 8,3 procent gedaald

De prijzen van koopwoningen zijn in februari met 8,3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

De prijsdaling is kleiner dan in januari, toen de huizen 9,6 procent goedkoper waren dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Bitcoin verovert Spanje

Sinds afgelopen zondag zijn er 3 Bitcoin apps die omhoog schieten in de download-lijsten in Spanje, niet zonder toeval dat dit samenvalt op de dag dat de malaise begon in Cyprus. Het geld begint Spanje al te verlaten. Dit is ook te zien aan de koers van Bitcoin in euro aldus

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Werkloosheid opnieuw flink gestegen

De werkloosheid is in februari opnieuw opgelopen naar 7,7 procent van de beroepsbevolking. Dit betekent dat 613.000 mensen in Nederland momenteel zonder werk zitten.

In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 20.000 werklozen per maand bij, afgelopen maand waren dit er 21.000.