Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3386 tot 3390
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Italiaans referendum kan nieuwe bankencrisis veroorzaken

De Europese bankensector staat het komend weekend voor een aardige proef. De uitslag van het Italiaanse referendum kan een schokgolf veroorzaken die op zijn beurt een nieuwe crisis kan doen ontstaan. Hiermee neemt premier Mateo Renzi een enorm grote gok, want bij een ‘neen’ op het voorstel om de grondwet te hervormen, zal hij ontslag nemen en komt de oudste bank ter wereld in gevaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Meerderheid Italianen wil niet uit de euro

In de aanloop naar het Italiaanse referendum groeit de onzekerheid over de toekomst van Italië binnen de EU en de Eurozone. Maar zijn die zorgen eigenlijk wel terecht? Volgens het Italiaanse La Stampa niet, want uit een recente enquête blijkt dat de overgrote meerderheid van de Italianen bij de euro wil blijven en dat ook de meerderheid geen toekomst ziet in een vertrek uit de Europese Unie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

ECB bereid meer Italiaanse obligaties te kopen

De ECB zou bereid zijn meer Italiaanse staatsobligaties op te kopen als de uitkomst van het referendum op 4 december voor grote onrust zorgt, zo schrijft Reuters op basis van verschillende bronnen bij de centrale bank.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Uit deze grafiek blijkt dat QE niet werkt

Deze grafiek spreekt boekdelen. We kwamen ‘m tegen op de timeline van de heer Blokland, werkzaam bij een voormalig Nederlandse vermogensbeheerder. Het is een grafiek van de inflatie in Japan ten opzocht van de balans van de Japanse centrale bank (BoJ).

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Turkse ondernemersorganisatie: ‘Laten we de Europese landen waar we leven een lesje leren’

De Turkse Wereld Business Raad (DTİK), een overheidsorganisatie voor Turkse ondernemers in het buitenland die verbonden is aan het ministerie van Economie, vraagt ‘vaderlandslievende’ Turken in Europa om minimaal 1.000 euro te storten op een bankrekening in Turkije om de Turkse economie te redden. Dat schrijft Zaman Vandaag. De Europa-vertegenwoordiger van de DTİK, de in Zwitserland verblijvende Suat Şahin, plaatste afgelopen weekeinde volgende oproep op zijn Facebookpagina: