Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3386 tot 3390
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 december 2016

"We hebben meer immigranten nodig om vergrijzing tegen te gaan"

Zweden heeft meer, niet minder immigranten nodig om zijn allesomvattend socialezekerheidssysteem in stand te houden en zorg te dragen voor de verouderende bevolking. Dat beweert een topman van het Zweedse arbeidsbureau.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 december 2016

Nieuwe tunnel laat toe van Europa naar Azië te reizen op 15 minuten

In Istanboel is de Avrasya Tüneli (Eurasia-tunnel), die onder de Bosporus een verbinding legt tussen de continenten Azië en Europa, officieel in gebruik genomen.

Door de tunnel wordt de afstand tussen de twee continenten teruggebracht tot vijftien minuten.

De Avrasya Tüneli heeft een lengte van 14,5 kilometer en verbindt de wijk Kazliçesme in het Europese gedeelte van Istanboel met Göztepe op de Aziatische oever.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 december 2016

EU wil aan grens goud en cash in beslag nemen

Er is net een zoveelste terroristische aanslag geweest en die opportuniteit moet aangegrepen worden om nieuwe regels door te drukken. Regels die onze financiële privacy en vrijheid nog verder op de helling zetten.

Deze keer komt de Europese Commissie met het voorstel om aan de grenzen te niet enkel te controleren op explosieven en andere wapens maar ook op goud en cash!

Mensen die bij het reizen meer dan €10.000 meenemen moeten dit nu al aangeven. Maar onder de nieuwe regels kunnen kleinere bedragen ook in beslag genomen worden als er een VERMOEDEN is van criminele activiteit!

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 december 2016

Dit zijn de 10 landen met het snelste internet ter wereld

Zuid-Korea blijft het land met het snelste internet ter wereld. Dat blijkt uit een studie van het technologiebedrijf Akamai over de wereldwijde online snelheden tijdens het derde kwartaal van dit jaar. Daarbij werd in Zuid-Korea een snelheid van 26,3 megabits per seconde opgetekend.

Daarmee was Zuid-Korea het enige land waar een online snelheid van meer dan 25 megabits per seconde kon worden gemeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 december 2016

Werken tot de dood… het toekomstbeeld van 1 op 10 millennials

Het optrekken van de pensioenleeftijd en de vele politieke discussies over het gat in de pensioenkassen wordt door veel jongvolwassenen blijkbaar als een signaal gezien dat hun pensioen niet langer gegarandeerd is. In Groot-Brittannië en Nederland gelooft 12% van de millennials (de 20- tot 34-jarigen) zelfs dat ze tot aan hun overlijden zullen moeten werken om te kunnen overleven. Overal ter wereld verwachten jongeren dat ze langer zullen moeten doorwerken dan hun ouders.

Uitzendbureau Manpower ondervroeg jongvolwassenen in 18 landen over hun verwachtingen rond werk en pensioen. De resultaten daarvan suggereren dat de jongste generatie werknemers behoorlijk pessimistisch is over de toekomst.