Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33851 tot 33855
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

‘Centrale banken gaan meer goud, Yens en Renminbi’s kopen’

De centrale banken gaan meer goud, Yens en Renminbi’s kopen ter diversificatie van hun reserves in vreemde valuta’s. De World Gold Council meent dat hiermee een trend wordt verder gezet die zich al in 2012 duidelijk aftekende. De interesse voor goud is geen verrassing, die voor Yens en Renminib’s eigenlijk wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Vervolg mega bear market rally brengt Dow Jones naar 20.000

Via Chart of the Day kwamen we bij onderstaande grafiek van alle mega bear market rallies sinds 1896.

Een mega bear market wordt omschreven als het herstel van een berenmarkt die de index meer dan 50 % corrigeerde. Het parcours dat de Dow Jones volgde in het herstel op deze forse daling, ligt in de lijn met de vorige

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Groei Nederlandse export zet door

Nederlandse bedrijven hebben in januari ter waarde van 36,3 miljard euro geëxporteerd, een groei van 5 procent vergeleken met een jaar eerder.

De handel van Nederland met het buitenland leverde in januari een overschot op van 4 miljard euro. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Ouderen op de stoep bij Financiën

Het Ministerie van Financiën geeft amper thuis, maar dat weerhoudt de ouderenbonden NOOM, NVOG, PCOB en Unie KBO, verenigd in de CSO, er niet van op donderdag 14 maart bij het ministerie om 16.00 uur op de stoep te staan. Onder het motto "knok terug" zullen enkele tientallen ouderen gewapend met bokshandschoenen en tienduizenden handtekeningen en een petitie pleiten voor het terugdraaien van een belastingverhoging, die niet-werkende ouderen hard treft.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Het rapport dat de Bundesbank liever geheim houdt: 'Italiaans gezin dubbel zo rijk als Duits gezin'

De Duitse Bundesbank houdt een explosief rapport over de verdeling van rijkdom in Europa in het algemeen en Duitsland in het bijzonder geheim. Daar is een goede reden voor, schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Uit het rapport blijkt namelijk dat burgers in crisislanden gemiddeld rijker zijn dan in Duitsland. Dat is te wijten aan de ongelijke verdeling van de rijkdom in Duitsland.

Twee landen - Oostenrijk en Italië - hebben de resultaten wel bekendgemaakt. Het Oostenrijkse rapport (.pdf van 20 blz.) leert dat de rijkste 5% Oostenrijkers bijna de helft van alle Oostenrijkse rijkdom bezitten en dat hun gemiddeld fortuin 1,7 miljoen euro bedraagt. De armste 50% bezit minder dan 4% van ‘s lands rijkdom. Zij bezitten gemiddeld 11.000 euro, meestal in de vorm van een wagen en wat spaargeld. 10% bezit minder dan 1.000 euro.