Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33851 tot 33855
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zondag 3 maart 2013

Rehn waarschuwt voor exit Cyprus uit euro

Volgens Rehn zijn alle landen in de eurozone even belangrijk en relevant voor het monetaire systeem, ongeacht de omvang van een lidstaat. Hij bekritiseerde daarmee de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Schäuble had juist twijfels geuit of het kleine Cyprus wel van belang is voor de eurozone. Maar volgens Rehn zijn de financiële markten gekalmeerd door de belofte van de eurozone om alles te zullen doen om het blok in stand te houden en mag dat succes niet in gevaar worden gebracht.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 3 maart 2013

Gebruiken JP Morgan en de FED dezelfde kluis?

Het gebouw van JP Morgen waaruit de kluis benaderd kan worden is gebouwd recht tegenover het hoofdkantoor van de FED. Nu is dat opzich nog niet heel erg spannend, maar de kluis van JP Morgan bevindt zich diep onder de grond tegen de diepste steenlagen van Manhattan. Door middel van allerlei technologie wordt ervoor gezorgd dat grote hoeveelheden goud veilig liggen opgeborgen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 3 maart 2013

De griezeligste grafiek van Europa is alweer enger geworden

In de zuidelijke landen groeit een hele generatie op die geen werk heeft. Maand na maand stijgt het aantal jongeren dat niet mee mag doen. Het doet denken aan de jeugdwerkloosheid in de Arabische wereld, die tot de Lente leidde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 3 maart 2013

Gouden handdruk lijkt verleden tijd in Zwitserland

De gouden handdruk lijkt verleden tijd in Zwitserland. In het referendum over strengere regels voor bonussen en vertrekpremies tekent zich een duidelijke meerderheid af voor invoer daarvan. De eerste resultaten laten zien dat 70 procent voor strengere regels is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 3 maart 2013

Brusselse werkloosheid blijft boven 20 procent

Het Brussels hoofdstedelijk gewest telde eind februari 107.893 niet-werkende werkzoekenden. Daarmee komt de werkloosheidsgraad uit op 20,4 procent, zo deelt het Brusselse arbeidsbemiddelingsbureau Actiris mee.