Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 33866 tot 33870
Bron: hlne.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Zwitserland pakt graaiers bedrijfsleven aan

(Novum/AP) – Zwitserland mag bedrijven dan onthalen op allerlei belastingvoordelen, voor de topmensen van die ondernemingen wordt het land dit weekeinde een stuk minder aantrekkelijk. Zondag stemmen de Zwitsers naar verwachting met grote meerderheid voor een burgerinitatief dat riante beloningen in het bedrijfsleven aan banden legt.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Veel gemeenten in financiële gevarenzone

De helft van de grote Nederlandse gemeenten heeft onvoldoende geld om risico’s op te vangen. Dat blijkt uit een inventarisatie van NRC Handelsblad naar de financiële positie van de twintig grootste gemeenten.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Beursfondsen niet meer immuun voor crisis

© ANP.De recessie tast de winstgevendheid van grote bedrijven aan. Dat heeft de Volkskrant uitgezocht. De krant onderzocht de 23 belangrijkste beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. In 2012 is de winst van deze bedrijven ruim 31 procent gedaald, terwijl de winst de jaren ervoor nog groeide.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Tissen: Sequestration zorgt voor alarmfase rood

René Tissen, RTLZ | Als in de Verenigde Staten niet binnen een paar uur overeenstemming tussen de Democraten en de Republikeinen wordt bereikt over een omvangrijk bezuinigingspakket, vergezeld van een pakket aan belastingverhogingen voor de rijken, breekt in Amerika het moment aan van ‘sequestration”, namelijk van het zetten van de botte bijl in de overheidsuitgaven ter hoogte van een ‘whopping’ 85 miljard euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

'Bouwbedrijven overwegen uit Bouwend Nederland te stappen'

Verschillende grote bouwbedrijven overwegen uit werkeversorganisatie Bouwend Nederland te stappen.

Dat meldt vakblad Cobouw. De bedrijven zouden met name ontevreden zijn over de aanstelling van oud-CDA minister Maxime Verhagen als voorzitter van Bouwend Nederland.