Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33881 tot 33885
Bron: energienieuws.info
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Ambities voor schone energie kunnen 60.000 banen opleveren

Het kabinet kan bij het realiseren van het doel om in 2020 van de totale energie 16 procent uit duurzame bronnen te halen zorgen voor een forse banengroei in de sector voor schone energietechonologie. Het bereiken van de doelstellingen levert circa 60.000 banen op en vertegenwoordigt een toegevoegde waarde van 5 miljard euro. Dit blijkt uit een studie van economisch adviesbureau EcoRys in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het kabinet moet wel alle zeilen bijzetten om zijn doel te bereiken. Momenteel bedraagt het aandeel duurzame energie in Nederland slechts 4%. De cleantechsector is nog bescheiden, maar het groeipotentieel is enorm. De sector schone energietechonologie beslaat de hele keten; van onderzoek naar duurzame energie tot de maakindustrie voor windparken en installatiesector voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Schuldenberg gemeenten loopt op tot 8 miljard euro

De schuldenberg van de 308 Vlaamse steden en gemeenten is eind 2011 gestegen tot 8,2 miljard euro. Dat schrijven De Tijd en Het Belang van Limburg. De totale som komt hoger uit dan de 6 miljard euro schulden van het Vlaams gewest. Bovendien stijgt ook de verborgen schuld fors.

Bron:
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

In Soedan zoeken 750 duizend mensen dagelijks naar goud

Sinds de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan is goud het belangrijkste exportproduct van Soedan. Dagelijks zoeken 750 duizend Soedanezen in 106 verschillende kleinschalige mijnen naar het gele metaal, waarvan de opbrengst gebruikt wordt om in levensonderhoud te voorzien. Voorheen was ruwe olie het belangrijkste exportproduct, maar sinds het zuiden van Soedan onafhankelijk is geworden heeft goud deze rol overgenomen. De meeste olie werd namelijk gewonnen in het gebied dat nu Zuid-Soedan heet.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Pensioen-/hypotheekplan met gejuich ontvangen

'Verkenner' Kees van Dijkhuizen liet maandag weten dat er beweging zit in het plan om pensioenfondsen, die honderden miljarden beheren, te laten investeren in hypotheken. Hij overlegde hier de afgelopen weken over met de financiƫle sector, in opdracht van minister Stef Blok van Wonen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Huidige ontwikkeling van de goudprijs versus 2012

Vorig jaar was een goed jaar voor de prijs van goud. Het edelmetaal behaalde in een jaar tijd een rendement van 8,26%, waarbij de koers aan het einde van 2012 bleef steken op 1657,5 dollar per troy ounce. In 2013 is het voor de goudprijs alleen maar bergafwaarts gegaan, aangezien het edelmetaal nu reeds 6% lager staat dan op 01-01-2013. Hiermee is de huidige ontwikkeling van de goudprijs precies tegenovergesteld aan de ontwikkeling die goud doormaakte in 2012.