Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 3391 tot 3395
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

Het verdriet van de Arabische wereld: 5% van de wereldbevolking, 50% van het terrorisme

Er dreigt een nieuwe Arabische opstand. Dat staat in een nieuw rapport van de Verenigde Naties. Opgemerkt wordt dat men blijkbaar weinig lessen geleerd heeft van de Arabische Lente, die vijf jaar geleden aan vier politieke leiders in de regio van de macht heeft verdreven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

Werkloosheid eurozone naar laagste niveau in zeven jaar

De werkloosheid in de eurozone is in oktober gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2009. Gecorrigeerd voor seizoenseffecten kwam het cijfer uit op 9,8 procent.

Dit meldt het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag. Een maand eerder was 9,9 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar geleden stond het percentage op 10,6 procent. 

Eurostat telde in totaal 15,9 miljoen werklozen in de muntunie. Dat waren er 178.000 minder dan in september.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Poetin: “Rusland wil geen confrontatie, maar samenwerking”

Rusland is niet uit op confrontatie, maar op meer internationale samenwerking. Niet alleen op economisch gebied, maar ook op het gebied van terreurbestrijding, milieu en gezondheidszorg. Dat zei de Russische president Poetin vandaag tijdens zijn jaarlijkse toespraak aan het land. Hij zei dat er met den verkiezing van een nieuwe president in de Verenigde Staten een nieuw diplomatiek hoofdstuk geopend kan worden. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Griekse banken willen belasting op geld pinnen

Griekse banken willen een belasting invoeren op het pinnen van contant geld, zo blijkt uit een nieuw voorstel dat de banken onlangs hebben voorgelegd aan het Ministerie van Financiën. Het voorstel van de Griekse banken omvat verschillende maatregelen om het gebruik van contant geld te beperken.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Tussenstand indices 2016

Met nog 1 maand te gaan is dit het overzicht van de indices, koersen en prijzen die we jaarlijks volgen. Elke maand een tussenstand:

Verrassingen? Nee, niet echt als je de maandelijkse tussenstanden hebt gevolgd. Of misschien toch wel. Het sentiment voor goud en zilver lijkt zo slecht dat het lijkt alsof “we op verlies staan”. Maar een 10% gemiddeld voor de edelmetalen is toch niet slecht te noemen, laat staan verlies. En het lijkt of de mainindices – die op record hoogtes opereren, op flink winst staat, maar die moeten het gemiddeld met minder dan 10% doen. De AEX belegger komt er helemaal magertjes van af: onder de 4%.