Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 33901 tot 33905
Bron: Realiteitsblog.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Val Laikibank: Had je maar het jaarverslag moeten lezen

 

Als onderdeel van het ‘reddingsplan‘ zijn alle tegoeden boven de 100.000 euro verdwenen (Laiki) resp. geblokkeerd (Bank of Cyprus) bij de twee grootste Cypriotische banken (behalve voor een select groepje rijke, slimme Russen). Ook de aandelen en obligaties van eerstgenoemde bank zijn in één klap waardeloos geworden. Dit gaat grote consequenties hebben. Het woord van Draghi, dat hij koste wat koste de Euro zal redden, blijkt ineens gebakken lucht. Het vertrouwen in de Euro heeft een flinke klap opgelopen. Maar, elke miljonair die een deel van zijn geld bij de Laiki-bank gestald had, heeft zijn huiswerk uiterst belabberd gedaan, en heeft zich teveel door de hoge rentevergoedingen laten leiden.

[...]

<div id="<%= overlayId %>" class="_mp3rocket_overlay_style" style="left: <%= overlayLeft %>; top: <%= overlayTop %>; width: <%= overlayWidth %>; height: <%= overlayHeight %>"></div>

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

"De Fed verkoopt goud om prijs te onderdrukken"

De Telegraaf schreef onlangs wat over mogelijke manipulatie van de goudprijs door de Federal Reserve. Eric Sprott gaat nog een stap verder, want hij verdenkt de Amerikaanse overheid ervan een deel van de goudvoorraad te verkopen om de prijs laag te houden. Hij vergelijkt de import en export van goud in de VS en ziet dat er minder goud beschikbaar is dan er maandelijks uitgevoerd wordt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Topman Bank of Cyprus weggestuurd

De centrale bank van Cyprus heeft uitvoerend topman Yiannis Kypri van Bank of Cyprus aan de kant geschoven. Dat heeft een niet met naam genoemde functionaris van de grootste commerciële bank van het land gezegd tegen persbureau Reuters.

Bron: bizzdaily.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Portugal dieper in recessie dan verwacht | bizzdaily.nl

In tegenstelling tot wat de Portugese overheid dacht, zal de recessie in Portugal dit jaar toch dieper zijn. De economie in Portugal liet in de laatste 3 maanden van 2012 voor het negende opeenvolgende kwartaal een daling zien. De Portugese centrale bank verwacht voor 2013 een economische krimp van 2,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Nieuwe Duitse politieke partij kant zich open en bloot tegen de Euro

In de Euro-zone wordt de eerste viool nog altijd door Duitsland gespeeld, bij elke Europese topmeeting is Angela Merkel nadrukkelijk aanwezig. Een Europa zonder Duitsland lijkt onmogelijk, maar is dat ook werkelijk zo? De Duitsers zelf zijn daar blijkbaar niet meer zo zeker van.

Momenteel is economieprofessor Bernd Lucke de meest omstreden figuur in Duitsland. De stichter van een nieuwe Eurosceptische partij heeft deze maand een nieuwe website opgestart. Alternative für Deutschland is op zijn zachtst gezegd spraakmakend.