Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33901 tot 33905
Bron: upworthy.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Journalist zet bankier ECB voor schut met kritische vraag.

It's hard not to appreciate how thoroughly Irish journalist Vincent Browne shuts down these banker's multiple attempts to weasel their way out of answering his questions. Don't miss a short speech that does journalists everywhere proud at 1:40, and find out what left our hapless banker friends at a loss for words at 3:18. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Infographic: Goudconfiscatie in de 20e eeuw

De website Mining.com maakte een infographic van een geschiedenis van goudconfiscatie in de 20e eeuw. Het meest bekende geval stamt uit 1933 in de VS. Daarna waren er ook gevallen van goudconfiscatie of beperkingen op goudbezit.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Aandelen worden nog 94% goedkoper tegenover goud

De lange termijn grafiek van de Dow Jones, uitgedrukt in goud, laat een interessante trend zien. De pieken werden steeds hoger en de dalen werden steeds dieper. Op een logaritmische schaal kan de Dow/Gold ratio naar 0,5x. Nu is de ratio nog 9x.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Chinese vasgoed’crash’ is al voorbij

Er wordt de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de vastgoedcrisis in China. Maar volgens zakensite is de Chinese vastgoedcrisis al voorbij. Ondanks de vele ghost cities, de strakkere kredietvoorwaarden en de beperking op de verkoop van eigendommen, zit het vastgoed weer in de lift in het land van de rijzende zon.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Libische zon 5 keer meer potentie dan olie-export

Als Libië 0,1 procent van het land zou gebruiken voor zonne-energie, zou dit dagelijks vijf keer meer energie opleveren dan olie nu oplevert.

Dagelijks is er in Libië genoeg zonlicht om een exporteur van zonne-energie voor Afrikaanse en Europese landen te worden. Er is ook een mogelijkheid voor het produceren van windenergie. Libië zou hierdoor op den duur schone energie onafhankelijk kunnen worden. Dat is te lezen in het vaktijdschrift Renewable Energy.