Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 33901 tot 33905
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

UBS voorspelt een gigantische goudrally… dit jaar!

Heeft de recente daling van de goudprijs de investeerders ontgoocheld doen afdruipen? Dat blijkt zeker niet het geval te zijn, getuige een rapport dat UBS gisteren publiceerde. De Zwitserse bank voorspelt een ‘major gold rally’ en die zou nog dit jaar plaatsvinden.

Zal de Amerikaanse economie de grondstoffenprijzen doen stijgen of dalen?, zo luidde de vraag die aan de klanten werd gesteld. De conclusie werd door analist Julien Garren neergepend. De rol die de US-economie speelt bij de beïnvloeden van de grondstoffenprijzen blijkt een delicate zaak te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Gaat Detroit vandaag failliet?

Slecht nieuws wordt meestal naar de achtergrond verwezen door te focussen op goed nieuws. De Dow Jones en de S&P 500 die tegen een all-time high aanleunen, moeten de budgettaire malaise in Amerika naar de achtergrond verwijzen zegt

. Het zou dan ook minder moeten opvallen dat de stad Detroit vandaag failliet gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

India ontmoedigt goudimport dan toch niet

Er was de laatste dagen veel speculatie over een mogelijke verstrakking van het beleid in India om de import van goud te ontmoedigen. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de goudmarkt aangezien India samen met China voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de aankopen van fysiek goud. Maar de regering in India houdt de boot voorlopig nog af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Gaat Detroit vandaag failliet?

Slecht nieuws wordt meestal naar de achtergrond verwezen door te focussen op goed nieuws. De Dow Jones en de S&P 500 die tegen een all-time high aanleunen, moeten de budgettaire malaise in Amerika naar de achtergrond verwijzen zegt. Het zou dan ook minder moeten opvallen dat de stad Detroit vandaag failliet gaat.

Detroit is een blinkende ster op de palmares van Barack Obama. Obama wist autobouwer General Motors uit Detroit van de ondergang te redden tijdens de crisis. Maar nu dreigt de stad volledig in de afgrond verzeilt te geraken.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

China ontdekt 149 ton goud in binnenlandse mijn

Hierbij een nieuw hoofdstuk in het verhaal van China en de zoektocht naar goud! Ditmaal is er geen belang genomen in een mijn in het buitenland, maar is er binnen de eigen grenzen een vondst gedaan. Een organisatie genaamd Inner Mongolia Pacific Mining heeft een maar liefst voor 149 ton aan goud gevonden in een mijn in Bayannur.

Inner Mongolia Pacific Mining is een bedrijf wat voor 96,5% in handen is van de China National Gold Group, welke op zijn beurt weer in handen is van de overheid van China. Het is de grootste vondst van goud in het binnenland van China in de geschiedenis. De vondst geeft China kansen om de goud reserves verder te vergroten zonder een hoge prijs te hoeven betalen om het goud te importeren.