Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 33906 tot 33910
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Detroit op randje van faillissement

De Amerikaanse stad Detroit zou wel eens de zesde stad van Michigan kunnen worden die onder curatele wordt gesteld door de overheid. De stad, ooit het centrum van de auto-industrie, zit diep in de schulden en zag sinds 2000 een kwart van de bevolking weg trekken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

"Hypotheekmarkt is stilgevallen"

De Rabobank liet bij de presentatie van de jaarcijfers weten dat het nog niet eerder zo rustig was op de woningmarkt. Na een korte piek aan het einde van 2012 valt de woningmarkt dit jaar opnieuw in een gat. Rabo-topman Moerland verwacht dat het in 2014 wel beter zal gaan en dat de markt dan herstel kan laten zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Massaal jobverlies dreigt bij gemeentebesturen

Door een slechte financiƫle toestand staan er bij de steden en gemeenten honderden jobs op de tocht. Dat aantal kan zelfs oplopen tot enkele duizenden jobs, schrijft de krant De Standaard. "De kwaliteit van de dienstverlening zal erop achteruitgaan", vrezen de vakbonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Groei industrie China trager dan verwacht

De groei van de industrie in China is in februari afgezwakt ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit twee verschillende inkoopmanagersindices die vrijdag werden gepubliceerd.

De HSBC-inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie noteerde op een niveau van 50,4, van 52,3 een maand eerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Flink wat onenigheid tussen Japan & China

Japan wil de relatie met China verbeteren. Dat heeft de Japanse premier Shinzo Abe via een brief aan Xi Jinping, de vicepresident en toekomstige president van China, laten weten.