Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33906 tot 33910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Duits protest tegen de euro neemt toe

Het Grillo-virus lijkt zich te verspreiden naar Duitsland. Uit een onderzoek van het Duitse Focus magazine blijkt dat 26 % van de Duitsers gekant is tegen verdere bailouts binnen de Eurozone en een partij zouden steunen die voor een exit uit de euro is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Infographic: De geschiedenis van de goudconfiscatie

Goudconfiscatie is de nachtmerrie van alle goudkevers.

stelde onderstaande infographic samen over de geschiedenis van de goudconfiscaties over heel de wereld. Experts gaan er echter van uit dat confiscatie in deze tijden zo goed als onmogelijk is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

10 redenen dat Zynga momenteel nog steeds een koopje is

was eerst de vergane glorie van de spelletjes op Facebook. Zynga werd over heel de wereld populaire dankzij het spelletje Farmville. Maar het aandeel Zynga heeft het op de beurs niet zo schitterend gedaan en staat nog ver onder zijn introductiekoers. Mogelijke interesse van Yahoo voor Zynga heeft het aandeel weer doen opveren de laatste dagen. Maar Zynga heeft nog veel meer troeven in handen om het veel beter te doen dan de beurskoers doet vermoeden:

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Recordaantal Amerikanen op voedselbonnen

De Dow Jones breekt records, maar ook het aantal Amerikanen op voedselhulp. Bijna 47,8 miljoen mensen ontvangen deze hulp, een kleine 20% van de totale bevolking van de VS die aanspraak kan maken op hulp. Per jaar kost het programma de overheid ruim $76 miljard.

Bron: janmarijnissen.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

'De bankensector is als het katholicisme maar dan zonder hel'

De financiële wereld veroorzaakt problemen, en het volk mag de mensen kiezen die die problemen gaan oplossen. Zo verhoudt zich de macht van de financiële sector tot de democratie. Veel mensen die in de fout zijn gegaan, zeggen dat ze het deden omdat het kon. De financiële sector moet weer dienstbaar worden aan de reële economie. Aldus Joris Luyendijk, journalist te Londen.

Onderweg naar het kantoor van The Guardian, waar ik met Joris Luyendijk heb afgesproken, zie ik de kolossen van HSBC, Citibank, Barclays en KPMG. Ik ben ruim op tijd en kan dus nog even rondkijken in de omgeving van King’s Cross en St. Pancrasstation. De zon schijnt. Overal waar je kijkt zijn bouwactiviteiten: dit stukje Londen krijgt een stevige opknapbeurt. Het is er lawaaiig en dynamisch, zoals een metropool hoort te zijn.