Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33911 tot 33915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Het is erop of eronder voor zilver de komende dagen

Net als de goudprijs zit de zilverprijs al sinds september in een dalende trend. Van een piek van $ 34 is de prijs ondertussen afgezakt naar iets minder dan $ 28, een correctie van bijna 20 %. Sinds de laatste sell-off is de zilverprijs aan een kleine consolidatie bezig. Het is erop of eronder de komende dagen, een verdere daling of een rebound.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

EU wil jongeren garantie op werk of stage aanbieden

De EU heeft stilletjes een nieuw plan geaccepteerd dat de jeugdwerkloosheid terug moet dingen. Met een investering van slechts €21 miljard zouden alle jongeren die al vier maanden werkloos zijn weer een stage, opleiding of baan moeten krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Gaat de grote rotatie al terug de andere kant op?

Sinds Obama herverkozen werd als President van de Verenigde Staten van Amerika hebben de aandelen er een sterke rit opzitten. Er werd al gesproken van een grote rotatie bij de beleggers, geld vloeit van obligaties naar aandelen. Dit zou mede verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging van de aandelen en de daling van de obligaties. Volgens 

CNBC zou deze trend terug kunnen omkeren in 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

'Schuldencrisis nog niet voorbij'

De Europese schuldencrisis is nog niet voorbij. Dat heeft de president van de Duitse centrale bank dinsdag gezegd bij de bekendmaking van de resultaten van de Bundesbank over 2012.

''Ondanks de recente rust op de financiële markten is de crisis nog niet ten einde. Er blijft onzekerheid over de hervormingen in Cyprus en Italië en de hervormingen in Frankrijk lijken te zijn stilgevallen'', aldus Jens Weidmann. Volgens de Duitse centralebankpresident heeft de eurozone slechts een deel van het vertrouwen teruggewonnen dat verloren is gegaan door de schuldencrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

'België voert rangschikking van vastgoedbubbellanden aan'

Economieblog Market Daily Briefing besteedt aandacht aan de Europese vastgoedmarkt (‘EU property bubbles') en publiceert daarbij interessante 2 grafieken. In een eerste grafiek verzamelt het blog 'de bubbellanden' (Spanje, Ierland, Frankrijk, Nederland, België), in een tweede 'de niet-bubbellanden' (Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Italië).