Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 33941 tot 33945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Portefeuilles Europese banken zitten propvol Italiaanse staatsobligaties

De Europese centrale bank zegt klaar te zijn om tussenbeide te komen wanneer zulks noodzakelijk zijn, meer bepaald door Italiaanse staatsobligaties te kopen. Maar de ecb zal dat niet gratis en voor niets doen, er wordt van de Italianen wel degelijk een tegenprestatie gevraagd.

Hier wringt dan precies het schoentje. Die tegenprestatie houdt oa verdere besparingen in en laat nu net dat zijn waar de Italianen een broertje dood aan hebben. De uitslag van de parlementsverkiezingen kan precies geïnterpreteerd worden als een afwijzing van de besparingsmaatregelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Bitcoins winnen aan populariteit en kunnen dienen tegen manipulatie van goud en zilver

Ondernemers in New Hampshire ontwikkelden een nieuw apparaat dat dollarbiljetten kan omwisselen voor Bitcoins, het digitale geld dat sinds de introductie in 2009 sterk aan populariteit heeft gewonnen. De 'Bitcoin Machine', zoals het apparaat heet, moet het veel toegankelijker maken om dollars om te zetten in krediet op een Bitcoin rekening.

Het apparaat is in feite te vergelijken met de automaat bij de bank waarop je geld kunt storten. De 'Bitcoin Machine' accepteert bankbiljetten van $1 tot en met $100 en kan deze op echtheid controleren. Het gestorte bedrag wordt vervolgens overgeschreven naar de Bitcoin rekening van de eigenaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Kort nieuws van de dag

Op beurs.com proberen we je de waarheid over uw geld te onthullen. Daarom leest u hier voornamelijk alles wat u in de media niet hoort of leest. Maar dagelijks wijken we even af en krijgt u een kort overzicht van de interessantste feiten in de media via het "Kort nieuws van de dag".

Bankia kondigt historisch verlies van 19 miljard euro aan

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Global forex flows tonen aan dat de grote investeerders terug zijn

De afgelopen jaren viel er niet zo heel veel te beleven op de foreign exchange market, een markt met een omvang van ongeveer 5.000 miljard dollar. Daar is recent echter verandering in gekomen, want de voorbije weken stonden de valutamarkten zowat op stelten.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Vreedzame revolutie IJsland gecensureerd (video)

Econoom en redacteur van News of Iceland Steinar Bjornsson spreekt over de vreedzame revolutie in IJsland en hoe de bevolking van het land zonder enige vorm van geweld het systeem heeft veranderd.

Na de kredietcrisis liet de IJslandse overheid de banken omvallen. In 2011 stuurde de overheid een aantal FBI-agenten naar huis.