Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33941 tot 33945
Bron: werkloos.nu
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Dit jaar 12.000 banen minder in de bouw

Bouwend Nederland verwacht dat er dit jaar per maand 1000 personeels leden in de bouw worden ontslagen. Daarmee wordt de bouwsector het hardste getroffen door de crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Economie China: slechtste start sinds 2009

China ervaart zijn slechtste economische start van het jaar sinds 2009. Er komen steeds meer alarmerende signalen uit China. Voor de globale economie kan een vertraging van China een serieuze dobber betekenen. Europa en Amerika groeien al amper.

China heeft al 2 teleurstellende PMI's achter de rug. Er zijn steeds meer signalen over een oververhitting van de vastgoedmarkt, de economische groei voor dit jaar wordt geschat onder het gemiddelde, de import is sterk teruggevallen, inflatie stijgt,... en ga zo maar verder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Economische crisis Zuid-Europa houdt aan

De economieën van de landen in Zuid-Europa blijven zuchten onder de economische crisis.

De recessie in Italië, Cyprus en Portugal verdiepte in het laatste kwartaal van 2012, maar in Griekenland viel de krimp juist minder sterk uit. Dat kwam naar voren uit officiële cijfers die maandag werden gepubliceerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

'Belgisch pensioenfonds is een tikkende tijdbom'

Om het begrotingstekort dit jaar binnen de met Europa afgesproken perken te houden, moet alweer 2,8 miljard euro worden bespaard, schrijft Stefaan Michielsen in De Tijd.

'Maar een fundamentele pensioenhervorming is absoluut noodzakelijk om te vermijden dat de vergrijzing een bom legt onder overheidsfinanciën.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Amerikaanse overheid verstrekt meer leningen dan banken

De Amerikaanse overheid heeft voor het eerst meer kredieten uitstaan dan de bankensector. De ontwikkeling is vrijwel volledig toe te schrijven aan de explosieve groei van het aantal studentenleningen door de overheid. De overheid neemt het stokje over van de private sector...