Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 33966 tot 33970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Daar is hij weer, de man van de Dow Jones 36000 punten

James Glassman is de man die in 1999 een boek schreef Dow 36.000. Met het nieuwe all-time high van de Dow Jones vorige week, wordt James Glassman weer van onder het stof gehaald.

Glassman acht het niet onmogelijk dat de Dow Jones binnen enkele jaren op 36.000 punten staat, en zijn argumenten houden zelfs steek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Hoogste aantal faillissementen ooit

Ook in januari waren er veel faillissementen (734). Het CBS heeft eenmanszaken niet meegerekend in zijn cijfers.

Het aantal uitgesproken faillissementen in een maand is afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank en kan daardoor sterk schommelen. Daarom wordt doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driemaandsgemiddelde. Dat schommelt al een halfjaar rond de 600 en kwam in februari uit op 681. Dat is de hoogste stand sinds de start van de reeks in 1981.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Vooraanstaande economen en zakenlui groeperen zich in Duitse anti-Europapartij

Angela Merkel - Herman Van Rompuy

Een groep vooraanstaande Duitse economen, juristen en christen-democraten heeft zich verenigd in een anti-europartij die Alternative für Deutschland heet. Op de webpagina van de beweging staat als eerste zin te lezen: ‘Een einde aan deze euro’. ‘De introductie van de euro is een fatale vergissing gebleken, die onze welvaart bedreigt. De oude (traditionele) partijen zijn aan het einde van hun Latijn. Ze weigeren koppig hun vergissingen te erkennen.’

Bron: parool.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Recordaantal bedrijven failliet

Het aantal faillissementen in ons land heeft een recordhoogte bereikt. In de eerste 2 maanden van 2013 gingen 2273 bedrijven failliet, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het aantal bedrijven dat failliet ging, steeg het hardst in Zeeland en Groningen. Daar verdubbelde het aantal vergeleken met vorig jaar. De hardste klappen vallen in de bouw, de transportsector en de detailhandel, blijkt uit de gegevens van FaillissementsDossier, dat alle faillissementen in ons land registreert.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Een op drie huiseigenaren in gevarenzone

Een op de drie huisbezitters doet er verstandig aan de financiële situatie rondom de hypotheek goed te bekijken. Ze kunnen bijvoorbeeld beginnen met het aflossen van de hypothecaire lening of extra aflossen. 

Volgens Geld&Recht blijkt dit uit een analyse van de resultaten van de ING Hypotheek Stresstest, die de afgelopen vijf weken bijna 45.000 keer is ingevuld. Deze Stresstest geeft woningbezitters inzicht in hun hypotheeksituatie.