Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 33991 tot 33995
Bron: The SilverMountain
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Gevangen in visuele cirkels

In vorige blogs had ik al uitgelegd dat deze crisis precies het tegenovergestelde is van de crisis van 1980. Goud en zilver gedroegen zich toen anders en vooral om andere reden. Toch zie je steeds meer desinformatie hierover op internet verschijnen. Een goudgrafiek van 1970 – 1980 hoeft zeker niet de goudgrafiek van nu te zijn. De hele economische toestand was anders. De 1980 crisis was een inflatiecrisis waarin we op een haar na de hyperinflatie miste. De crisis werd daarna bewust opgezet om de uit de hand gelopen inflatie in te dammen. Er was in de jaren 70 veel te veel geld bijgeprint door de banken d.m.v. kredietverstrekking. Dat gingen centrale banken te lijf door de rente zo hoog mogelijk te zetten om de oververhitte economie tot stilstand te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

USA schuldencrisis perfect uitgelegd

Dit is mijn favoriete uitleg m.b.t. de USA schuldencrisis, omdat het simpel en duidelijk wordt gepresenteerd. Het schulden bedrag weergegeven is inmiddels achterhaald, daar het momenteel $16 biljoen bedraagt, maar dit doet geen afbreuk aan de uitleg. In tegendeel het laat juist zien, dat de schuld alleen maar groter kan worden.

Bron: france24.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Franse werkloosheid zet 15-jarig record

Unemployment numbers in France rose by 43,000 in January to 3.16 million, an increase of 10.7 percent from last year, the labour ministry revealed on Tuesday. The figure is at its highest since January 1997, when it reached 3.19 million.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Spanje gaat dezelfde richting uit als Italië

De uitslag van de presidentsverkiezingen gaf de beurskoersen in Milaan een heuse mokerslag. De belangrijkste beursindex op de Italiaanse beurs gaf bijna 5 % prijs. De investeerders zien dus blijkbaar geen licht aan de politieke horizon, de patstelling is compleet.

Wat is er nu nog mogelijk? Drie mogelijkheden worden naar voren geschoven: een hung parliament, een onstabiele coalitie die niet in staat is om ook maar iets te doen. Geen enkele partij heeft een meerderheid in de senaat en niemand weet hoe het nu verder moet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Fed zorgt voor jaarlijkse stijging van de goudprijs van $ 255

Volgens Macquarie Research bestaat er een correlatie van 0,93 tussen de balans van de Federal Reserve en de prijs van goud. Hoe groter de balans, hoe hoger de goudprijs zou moeten zijn. Momenteel zou de goudprijs volgens deze verhouding op $ 1.900 moeten staan.