Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33991 tot 33995
Bron: werkloos.nu
Geplaatst: zaterdag 9 maart 2013

Steeds minder mensen werkloos thuis in de VS

Steeds meer Amerikanen vinden een baan. De werkloosheid in de Verenigde Staten is in februari gedaald naar 7,7 procent. Dat is het laagste punt in 4 jaar tijd, meldt de Amerikaanse overheid.In februari kwamen er in de VS 236.000 banen bij. Analisten hielden rekening met een veel lager aantal. Vooral in de bouw zijn er meer mensen aan de slag gegaan.Volgens economen geven de cijfers aan dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aan het opkrabbelen is. 

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 9 maart 2013

IMF: ECB moet verdere renteverlaging overwegen

DUBLIN (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) moet overwegen om toch zijn belangrijkste rentetarieven opnieuw te verlagen om het herstel van de eurozone verder te ondersteunen, vindt Christine Lagarde.

De chef van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zei vrijdag tijdens een bezoek in Dublin dat de muntunie "al ver is gekomen sinds afgelopen zomer" en dat de "financiele zorgen tot op bepaalde hoogte zijn afgenomen." Toch heeft dit tot nu toe niet geresulteerd in een verbetering van de economie in het valutablok.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 9 maart 2013

Honderd banen bedreigd bij TP Belgium in Molenbeek

Callcenter Teleperformance Belgium (TP Belgium) in Molenbeek wordt met een sluiting bedreigd. Tijdens een vergadering kondigde de directie vandaag aan zich niet verder garant te stellen voor de Belgische vestiging. Dat meldt de socialistische bediendevakbond BBTK in een persbericht.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

De bitcoin wordt mainstream betaalmiddel - maar wat is het eigenlijk?

Een gedecentraliseerde munteenheid die alleen maar in waarde stijgt en immuun is voor inflatie: het klinkt als een utopie. Maar hij bestaat allang: de bitcoin (BTC). Deze digitale munt is vooral de laatste maanden flink in waarde gestegen, en steeds meer diensten en bedrijven accepteren de BTC als geldig betaalmiddel. Sinds kort is er ook een heuse bitcoin-bank. Het is duidelijk: de bitcoin wordt langzaam maar zeker mainstream. Vijf vragen over deze digitale valuta.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Beurs eindigt week in schoonheid

Sterke jobcijfers in de Verenigde Staten stuurden de Amerikaanse aandelen vandaag nog maar eens de hoogte in. Ook in Europa waren de beurzen goed op dreef en in Brussel, waar Delhaize de pan uitswingde, won de Bel20 1,16 procent op 2.632,52 punten.