Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34001 tot 34005
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Japan kocht record Nederlands schuldpapier.

In totaal kocht het land voor 448,7 miljard yen (3,6 miljard euro) aan langetermijnpapier. Dat was het hoogste niveau sinds de metingen teruggaan tot 2005.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

‘Bunker’ Bull Market op Wall Street, Dow Jones blijft jagen op records

Brian Belski, in New York chief investment strategist bij BMO Capital Markets, maakte gisteren een terechte opmerking. Na het slot van de reguliere handel sprak Belski van een ‘Bunker’ Bull Market op Wall Street. De Dow Jones blijft jagen op records, donderdag werd nog een nieuw aan de al lange lijst toegevoegd.

Veel investeerders zitten nog steeds in een bunker verschanst, terwijl de beurskoersen maar blijven stijgen. Ze kijken af en toe door de spleten naar buiten om tot hun verbazing vast te stellen dat de beweging alsmaar aan kracht wint. Het begint te jeuken en op een bepaald moment zullen ze toch uit de stellingen komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Japan beleeft een ware bull market in goud!

Voor westerse investeerders viel er de afgelopen maanden niet veel te rapen met een belegging in goud, maar de situatie in Japan bewijst hoe snel de situatie kan veranderen. Het land van de rijzende zon beleeft op kousenvoeten een bull market in goud, zeer tot genoegen van de Japanners die tijdig voor een ‘fiat currency’ exit hebben gekozen.

De stijging van de goudprijs in Yen heeft uiteraard alles te maken met de verzwakking van de koers van de Yen. Vorig jaar in juli kostte een troy ons goud nog 125.000 Yen, nu moet voor datzelfde ons al 145.000 Yen worden betaald. In februari werd op 155.000 Yen een all-time high bereikt.

Bron: inspanje.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Forbes Spanje,maakt grapjes 'Iedereen kan miljonair worden'

Volgens de huidige directeur, Miguel Forbes, tevens achterkleinkind van de oprichter, kan het blad mensen inspireren om miljonair te worden. De lijstjes met rijkste ondernemers ter wereld zijn niet bedoeld als belediging, maar ter inspiratie. De meerderheid van de ondernemers op deze lijsten begonnen met niets. De lezer kan dat dus ook. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Verkoop goudbaren verdubbelde tijdens feestdagen in China

Tijdens het Chinese Nieuwjaar waren goud en juwelen erg in trek bij de Chinezen. De reguliere winkelverkopen waren iets beter dan een jaar geleden, maar de vraag naar goud steeg veel harder. Dat kwam voornamelijk door de lagere goudprijs.