Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 34001 tot 34005
Bron: onenewspage.us
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Cyprus: de crisis verspreidt zich - betogers verbranden EU-vlaggen

Nine years ago, Cyprus joined the European Union.

Today, some in the country appear to be regretting the decision.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Trojka akkoord met Cypriotische heffing van twintig procent

De zogenoemde trojka is het met Cyprus eens geworden over een heffing van 20 procent op spaartegoeden boven 100.000 euro bij de Bank van Cyprus. Bij andere geldinstellingen zou dat 4 procent moeten worden. Dat hebben Cypriotische functionarissen laten weten.

Bron: denieuwepers.com
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Utopie of de ideale oplossing: geld zonder schuld

Tienduizenden Spanjaarden gingen vorige week wederom de straat op. Ze streden "voor een Europa van de mensen en tegen de EU van de markten''. Maar ze eisten vooral verandering: ''Een nieuw sociaal en economisch model''.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

The Economist: Nederlandse overheid moet huizenprijzen laten dalen

Dat het rijke Nederland, met zijn AAA-rating en een concurrerende economie, het zo slecht doet is ‘eigen schuld dikke bult’, vindt The Economist.

Dat het consumentenvertrouwen al anderhalf jaar aan het dalen is en dat we hier nauwelijks nog geld uitgeven, wijt het gerenommeerde zakenblad aan de daling van de huizenprijzen aan angst. ‘De afgelopen 10 jaar had de Nederlandse woningmarkt net zo’n zeepbel als Spanje of Ierland. Door de daling van de huizenprijzen voelen de huiseigenaren zich armer geworden en zijn ze gestopt met consumeren.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Honderden bankbedienden protesteren in Cyprus

Honderden Cypriotische bankbedienden zijn deze namiddag op straat gekomen in Nicosia om er uiting te geven aan hun onrust over de situatie in hun land en vooral dan in hun sector.