Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34006 tot 34010
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Gepensioneerden in de VS staan er even goed voor als 14 jaar geleden

De waarde per persoon van alle pensioenfondsen en pensioenplannen in Amerika staat weer op hetzelfde niveau als 14 jaar geleden. Het beursherstel heeft zijn werk gedaan. Maar het leven is ondertussen wel fors duurder geworden zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Paul Krugman is zelf failliet door te proberen zich uit de schulden te stimuleren

Econoom en columnist Paul Krugman is vandaag failliet verklaard na een mislukte poging om zich uit de schulden te spenderen. Krugman had $7.346.000 aan schulden, waar slechts $33.000 aan bezittingen tegenover stond.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Daimler gunt personeel bonus van 3.200 euro

De Duitse luxewagenbouwer Daimler, vooral bekend van het merk Mercedes-Benz, geeft aan zijn zowat 130.000 personeelsleden een bonus van 3.200 euro voor 2012. Dat maakte de autobouwer vandaag in Stuttgart bekend. Het gaat om de op twee na hoogste premie sinds de invoering van de beloning in 1997.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Spanje en ECB gaan elkaar verder de vernieling in helpen

Dat we sinds een paar weken bij tijden tijd gunstige berichten horen uit Spanje betekent niet dat het er ook echt goed gaat. Belangrijker is, dat er al een paar maanden nog geen serieuze aanleiding was de zaak eens goed tegen het licht te houden. Zèlfs zou je kunnen zeggen, dat financiële journalisten ietwat huiverig zijn gebleken om ook echt door te vragen als het er op aan kwam. Hetgeen onderaan dit artikel dan ook vernietigend duidelijk wordt.

Ondanks de mild optimistische stemming die de laatste maanden lijkt te heersen is er sinds de Italiaanse verkiezingen vorige week nochtans enige aanleiding tot ongemak. De uitslag deed de koers van Italiaanse staatsleningen geen goed, en in het kielzog daarvan steeg ook de Spaanse 10-jaarsrente opnieuw. Extra vervelend zijn ondertussen de geruchten over een militaire coup vanwege het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven, maar voor de regering is de economie voorlopig een ernstiger probleem.

Bron: Plusonline.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Pensioen gemiddeld 6,3 procent minder waard

De Nederlandse Bank heeft gisteren laten weten dat het in pensioenland niet alleen kommer en kwel is. Goed beschouwd zijn er meer fondsen die wel dan niet hebben geïndexeerd. Wel daalde de waarde van de pensioenen de afgelopen jaren met gemiddeld 6,3 procent. Indexeren van het pensioen is het aanpassen aan inflatie.

[...]