Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34011 tot 34015
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Dow Jones vestigt derde hoogterecord op rij

De beleggers op Wall Street blijven in recordhumeur. De Dow Jones Industrial-index sloot vandaag voor de derde dag op rij op een nieuwe recordhoogte. Handelaars wijten de aanhoudend positieve stemming op de aandelenmarkten aan de positieve conjunctuurgegevens. Voor beursopening werden de weekcijfers over het aantal aanvragen nieuwe werkloosheidsuitkeringen positief onthaald. Nadien volgden goede cijfers over de productiviteit in de VS.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Japanse juwelier maakt gouden linkervoet Messi

Een Japanse juwelier heeft een gouden replica gemaakt van de linkervoet van Lionel Messi. Nu kan men ook letterlijk spreken van een gouden voet, een object dat voor het goede doel geveild zal worden in Tokyo en dat getaxeerd is op $5,25 miljoen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Record van de Dow Jones is nep

IEXprofs kwamen we bij onderstaande grafiek van Reuters & Bespoke Investment Group. Sinds 1994 heeft de inflatie ervoor gezorgd dat de helft van de winst van de Dow Jones is weggevallen. Als er helemaal geen rekening met de inflatie zou worden gehouden, dan zou de Dow Jones 140 keer zo hoog te staan als 100 jaar geleden. Wordt de inflatie wel meegerekend, dan staat de Dow Jones nog maar 7 keer zo hoog.

Bron: co.uk
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Barclays zou 40.000 banen kunnen schrappen

In meetings with shareholders of the bank, Mr Jenkins has said that he saw a future in which the bank employed 100,000 staff, Sky News has reported. Barclays currently hires roughly 140,000 people.

It is understood that Mr Jenkins has discussed with investors the possibility of Barclays will become a self-service-oriented company, thereby allowing the remaining staff to focus on delivering "added value" to its customers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Kan China een volgende huizenbubbel voorkomen?

Lukt het China ditmaal wel om de stijging van de huizenprijzen tot stilstand te brengen? Dat is de vraag waar het allemaal momenteel allemaal om draait bij de Chinese overheid. Beijing kondigde eerder deze week een nieuwe belasting op de verkoop van huizen aan, met de bedoeling om de vastgoedmarkt te stabiliseren.