Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34011 tot 34015
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

US Mint verkocht in 2013 al bijna 11 miljoen Silver Eagle's

De US Mint heeft in de eerste twee maanden van het jaar nog nooit zoveel zilver verkocht als dit jaar. Januari was al een recordmaand met bijna 7,5 miljoen troy ounce en ook in februari was de verkoop goed. De eerste twee maanden samen waren goed voor bijna 11 miljoen troy ounce zilver, een derde van de productie over heel 2012!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Frans Minister ‘eist’ dat ECB meedoet met de valutaoorlog

De Franse Minister van industrie eist bijna dat de ECB zich mengt in de valutaoorlog om de waarde van de euro te doen dalen. De socialistische Minister, Arnaud Montebourg, gaat verder op zijn elan van omstreden uitspraken. Recent kreeg hij nog lik op stuk van de CEO van Titan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Ben Bernanke verdringt Italiaanse problemen naar de achtergrond

Bernanke verdedigde nogmaals het programma van de centrale bank om een ruime monetaire politiek te voeren. Daarmee werd de vrees weggenomen dat de Fed vroegtijdig zal stoppen met het inkopen van US Treasuries, vrees die vorige week plots de kop opstak.

Maar van echte euforie was geen sprake en dat heeft te maken met het feit dat Bernanke nog altijd geen antwoord kan geven op de vraag hoe hij als puntje bij paaltje komt van plan is om de uitgang te zoeken. Dat die moeilijk te vinden zal zijn staat als een paal boven water.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Opvallende divergentie bij goud en zilver tussen prijs en fysieke vraag

Februari is een gekke maand tot nu toe voor goud en zilver. Eerst werd de prijs onderuit gehaald, nu stijgt de goudprijs weer fors door een opflakkering van de eurocrisis. Maar er is nog meer aan de hand. Zerohedge vond een frappante divergentie tussen de vraag naar het fysiek goud en zilver en de respectievelijke prijs.

In januari was er al een sterke fysieke vraag naar goud en zilver. Denk ook maar aan het tekort aan zilver bij de US Mint. Andere grote kopers waren Rusland en Turkije die grote hoeveelheden goud hebben toegevoegd aan hun reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Voorziet Warren Buffett een correctie van 90 % op Wall Street?

Ondanks de sterke stijging van de Amerikaanse aandelen de laatste maanden, begint Warren Buffett afscheid te nemen van een deel van zijn aandelenpositie. Vooral aandelen uit de consumentensector worden verkocht. En Buffett is niet alleen, er zijn nog andere miljardairs die momenteel hun aandelen verkopen. Weten zij iets meer dan wij?