Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 34016 tot 34020
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

"Mexicanen moeten goudvoorraad bij de Bank of England inspecteren"

De Mexicaanse goudvoorraad ligt grotendeels opgeslagen bij de Bank of England, maar dat goud is nooit gecontroleerd. De centrale bank van Mexico zou zelfs geen baarlijst hebben van alle goudbaren die in Londen opgeslagen liggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Spanje zakt dieper in recessie

Spanje is dieper in de recessie beland dan gevreesd. In het vierde kwartaal kromp het Spaanse bbp 0,8 procent tegenover het vorige kwartaal. Dat is meer dan de krimp van 0,7 procent waar was van uitgegaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Rabobank schrapt 3000 banen

Rabobank schrapt dit jaar en volgend jaar 3000 arbeidsplaatsen bij lokale bankkantoren, en kondigt een verlaging aan van ,,onze zeer goede arbeidsvoorwaarden". Daar zitten waarschijnlijk ook gedwongen ontslagen bij. Ook zal Rabobank waarschijnlik een schikking treffen in het slepende kwestie over de manipulaties met het belangrijke Libortarief. Dat heeft de bank vanochtend bekendgemaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Bankia kondigt historisch verlies van 19 miljard euro aan

De genationaliseerde Spaanse bank Bankia heeft aangekondigd dat ze in 2012 een historisch verlies van 19,19 miljard euro heeft geleden. In december nog werd de bank van het faillisement gered door Europese steun van 18 miljard euro. Voor de hele groep BFA-Bankia komt het verlies op 21,24 miljard euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Europa stevent af op tweestrijd tussen hervormingen en populisme

Wat kunnen we leren uit de uitslag van de Italiaanse presidentsverkiezingen? Op de 1ste plaats dat het voeren van een verstandige politiek niet altijd loont. Dat mocht Mario Monti, die als buitenstaander de vorige regering leidde, aan de lijve ondervinden.

Monti is er in geslaagd om de rust op de Italiaanse obligatiemarkten doen terugkeren, maar dat volstond niet om de gunst van de kiezers te winnen. Blijkbaar hebben die niets aan de boodschap van Monti die inhoudt dat er nu op de rem moet getrapt worden om later de vruchten van die politiek te plukken.