Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34031 tot 34035
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Column Kees de Kort | Zorgt Obamacare voor banen?

"In de eerste plaats stijgt de Amerikaanse beroepsbevolking behoorlijk. Dus er moeten sowieso veel banen gecreeërd worden, om deze toename op te vangen", legt De Kort uit."In dat cijfer zat een heel raar getalletje: met name in het MKB zouden er veel banen zijn bijgekomen. In theorie kan dat, maar uit de MKB-enquête blijkt op geen enkele manier dat daar mensen worden aangenomen. Het kan natuurlijk nog steeds, omdat de sfeer is veranderd."

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Aanbieders fysieke ETFs verkopen goud

De sterke rally in aandelen heeft een desastreus effect op de goudprijs. Beleggers verkopen massaal hun posities in fysieke goud-ETFs, wat de houders van deze ETFs dwingt tot de verkoop van goud.

In februari werd er voor maar liefst 106 ton aan goud verkocht, zo blijkt uit data van Bloomberg. Sinds 1 januari is de aangehouden goudvoorraad zelfs gedaald met 140 ton. De verkopen zijn sinds de lancering van de goud-ETFs nog nooit zo groot geweest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

John Paulson blijft het volste vertrouwen hebben in het goud

Alhoewel John Paulson er tegenwoordig wat sip bijzit, geeft hij zijn vertrouwen in goud en goudmijnaandelen niet op.

Paulson & Co. stapte voor het eerst in goud in april 2009, vlak nadat de federal reserve aankondigde 1.000 miljard dollar in het financieel systeem te willen stoppen. Dat gebeurde door de aankoop van langerlopende Treasuries en mortgage-backed securities.

Op dat moment kostte goud minder dan 1.000 dollar voor een troy ons. John Paulson, beheerder van het fonds, gaf de voorkeur aan goudmijnaandelen boven fysiek goud. Zijn voorkeur ging daarbij uit naar AngloGold Ashanti en Gold Fields vanwege hun bewezen reserves en lage waardering.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

LIVE: ECB persconferentie 7 maart 2013

Zometeen om 14:30 houdt Draghi een persconferentie over het rentebesluit van de ECB. Ook worden er traditioneel weer vragen van de pers behandeld. De verwachting is dat de rente ongewijzigd blijft op 0,75%.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

China neemt nog een goudmijn over in Afrika

Het Chinees-Afrikaanse investeringsfonds CAPM heeft een goudmijn in het noordwesten van Zuid-Afrika overgenomen. De Orkney goudmijn was inactief omdat het mijnbouwbedrijf haar werknemers niet meer kon betalen. De Chinezen doen wereldwijd steeds meer overnames om grondstoffen en goud veilig te stellen.