Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 34031 tot 34035
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Nog steeds groot vraagteken rondom Cyprus

Eerst kwam vrijdagmiddag het bericht naar buiten dat Cyprus in ‘de komende uren’ gered zou worden. Daarna bleek dat de Europese Centrale Bank niet akkoord zou gaan met het nieuwe plan. Op The Guardian staat te lezen dat het nieuwsagentschap NMI heeft laten weten dat de ECB niet onder de indruk was van de nieuwe plannen. De onderhandelingen zullen waarschijnlijk dus ‘de komende uren’ nog wel even doorgaan. Er wordt nu weer gewerkt aan plan A, u weet wel, dan plan dat werd weggestemd door het Cypriotische parlement. Ondertussen tikt de tijd verder. Aanstaande maand draait de ECB de geldkraan dicht als er geen oplossing is bereikt. De waarde van de euro is door de geruchten over een mogelijke oplossing naar

Bron: prizewize.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Zonnepanelen op je dak? Wees er snel bij, de prijzen gaan stijgen

Zonnepanelen op je dak? Wees er snel bij, de prijzen gaan stijgen

Wie nu zonnepanelen koopt, verdient die in zo’n zes jaar terug. Vanaf dat moment zijn de kosten gedekt en verdien je op iedere kWh die je opwekt. Zes jaar terugverdientijd is de kortste periode ooit. De lage prijzen zijn te danken aan de btw-verlaging van 21% naar 6%, de overheidssubsidie van maximaal €650,- per dak en de gedaalde prijzen voor panelen, veroorzaakt door goedkope Chinese zonnepanelen die de markt overspoelen. Een dak met twaalf panelen, waarmee zo’n 2500 kWh kan worden opgewekt, kost een consument nu zo’n €4500,-.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Ondernemersvertrouwen bereikt nieuw dieptepunt

Het ondernemersvertrouwen is in maart gedaald tot het laagste peil sinds september 2009. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête bij de bedrijven door de Nationale Bank. Vooral in de diensten aan bedrijven nam het vertrouwen af.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Cyprus sluit bankendeal met Griekenland

Cyprus heeft een overeenkomst gesloten met Griekenland over de verkoop van de Griekse onderdelen van Cypriotische banken. Dat heeft de Cypriotische president Nicos Anastasiades bekendgemaakt na overleg met de Griekse premier Antonis Samaras.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

ING: €900 miljoen uitstaan in Cyprus

,,Het gaat vooral om leningen aan bedrijven die geregistreerd staan op het eiland en waarvan het onderpand in het buitenland ligt'', zei een woordvoerster.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om scheepvaartbedrijven die onder Cypriotische vlag varen. ,,Het kredietrisico ligt dus niet in Cyprus.''