Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34031 tot 34035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Goud herstelt na nieuwe zorgen omtrent Italiaanse impasse

Italiƫ dreigt in een politieke impasse verzeilt te geraken. Dit heeft de goudprijs weer doen opveren. Goud wordt weer een beetje herontdekt bij de beleggers als een veilige haven in onzekere tijden en staat nu weer bijna terug boven de $ 1.600.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

China maakt gebruik van de eurocrisis en koopt knowhow

China kampt met enkele ernstige problemen voor de toekomst. De participatiegraad in de arbeidssector zal krimpen en de milieuverontreiniging zal toenemen. China zal dus op termijn niet meer de fabriek van de wereld kunnen zijn. Het zal zijn economisch model moeten omschakelen naar een die minder arbeidskrachten nodig heeft en die minder verontreinigend werkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Miljardairs stappen uit Amerikaanse aandelen

Volgens Moneynews stappen miljardairs als Buffet, Soros en Paulson uit Amerikaanse aandelen. Ze verkleinen hun blootstelling aan bedrijven die sterk afhankelijk zijn van consumentenbestedingen. Verwachten deze succesvolle beleggers een correctie op de aandelenmarkt?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Column Kees de Kort | Italianen maken Brussel nerveus

"Het verhaal in Italiƫ is", zegt Kees de Kort, "dat de grote vriend van de eurocraten, Monti, echt een dreun gekregen heeft. De partij die niet eurosceptisch is, maar op z'n minst heel terughoudend is ten aanzien van alles wat met de euro te maken heeft, - de 5 sterrenpartij - heeft een megaoverwinning geboekt. Het ziet er naar uit dat de Italianen als samenleving toch anders tegen de eurozone aankijken. Dat is natuurlijk de belangrijkste reden voor alle onrust."Hij gaat verder: "Als de grote lijn is 'we willen in de eurozone blijven, maar komen er even niet uit, we moeten formeren'...geen probleem. Maar hier zie je op een gegeven moment binnen de Italiaanse samenleving grote verschillen van mening ontstaan over het deelnemen aan de eurozone. Dus vandaar de nervositeit."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Humor: handboek voor Quantitative Easing

Fantastisch humoristisch filmpje waarin uitgelegd wordt hoe quantitative easing werkt. Helaas voor de econoom/bankier kan de interviewer de ponzi doorzien (net zoals wij dat kunnen). 2,5 minuten pure humor over de grootste fraude in de geschiedenis: geldcreatie uit het niets.