Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 34036 tot 34040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Wie gaat er betalen voor al die derivaten?

Kyle Bass zegt dat hij bescherming voor $ 500 miljard heeft gekocht tegen een val van Japan voor 1 basispunt. Dat wil zeggen dat het hem $ 5 miljoen heeft gekost. En Kyle Bass zal waarschijnlijk niet de enige zijn geweest. Als Bass gelijk krijgt en Japan omvalt, krijgt hij dus $ 500 miljard van die bank. Maar wie kan zo'n bedragen betalen?

In feite is het heel simpel, Bass kan niet winnen. Als Japan valt, krijgt hij $ 500 miljard, net als vele anderen. Maar niemand kan dergelijke bedragen op tafel leggen. Er zal dan op immens grote schaal geld bijdrukt moeten worden voor die banken dat die $ 500 miljard uiteindelijk niet veel meer waard zal zijn.

Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Spaanse staatsschuld stijgt naar recordhoogte

De Spaanse staatsschuld is in de loop van het laatste trimester in 2012 gestegen naar 84,1 procent van het bbp, een nieuw record. Dat kondigde de nationale bank van Spanje aan.

In de loop van 2012 steeg de Spaanse schuld met 14,8 procentpunt. In 2011 bedroeg de schuld nog 69,3 procent van het bbp. Eind 2012 bedroeg de schuld 884,416 miljoen euro. De toename van de staatsschuld is zowel te wijten aan de opgelopen schuld van de centrale overheid als bij de 17 autonome regio's.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Jarenlang geen salarisverhoging Opel-werkers

Werknemers van drie Opelfabrieken in Duitsland zijn akkoord gegaan met een voorstel van vakbonden voor een reorganisatie. Volgens het akkoord zien zij de komende drie jaar onder meer af van een salarisverhoging.

Moederbedrijf General Motors (GM) hoopt met de herstructurering de winstgevendheid van de Opelproductie in Duitsland te verbeteren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Explosie brandstofprijs doet alle prijzen in VS toenemen

De sterkste stijging van de brandstofprijzen in meer dan drie jaar tijd heeft de consumentenprijzen in de Verenigde Staten sneller doen toenemen dan verwacht. In februari namen de consumentenprijzen met 0,7 procent toe in vergelijking met januari, aldus het ministerie van Arbeid in Washington.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Breekt de maïsprijs nu definitief uit?

In het begin van dit jaar doorbrak de prijs voor maïs een neerwaartse driehoek naar boven. Maar de maïsprijs kon niet standhouden boven de 735. Waarschijnlijk kwam de uitbraak er doordat speculanten op voorhand anticipeerden op een uitbraak. Doordat deze uiteindelijk uitbleef, namen ze hun verliezen. Dit zorgde voor een daling van de maïsprijs van 10 dagen op rij.