Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3406 tot 3410
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Jim Rickards: risico’s op financiële implosie neemt exponentieel toe

Onlangs verscheen Jim Rickards op Mises Institute, een Oostenrijkse school die de praxeologie als wetenschappelijke methode gebruikt, om te discussiëren over zijn meest recente boek “The Road to Ruin” waarin Jim beschrijft wat de financiële elite in petto heeft voor de aanstaande financiële crisis.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

Quantitative Easing (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel? In 2009 begonnen zowel de Federal Reserve en de Bank of England met monetaire stimulering, door middel van het structureel opkopen van staatsobligaties. Toch is de inflatie niet uit de hand gelopen en is ook de omloopsnelheid van het geld niet explosief toegenomen. Hoe valt dat te verklaren? Marketupdate duikt in de materie en maakt het monetaire stimuleringsprogramma van de Bank of England inzichtelijk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

'Overeenstemming productiedeal OPEC lijkt nog ver weg'

Onderhandelaars bij OPEC zijn er nog altijd niet in geslaagd tot overeenstemming te komen over een beperking van de olieproductie.

Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdag op gezag van bronnen bij het oliekartel.

De OPEC-landen vergaderen woensdag op ministerieel niveau. Doorgaans zouden alle grote obstakels voor een akkoord voor die tijd uit de weg moeten zijn geruimd. Maar ook na een tien uur durende vergadering op maandag was dat naar verluidt nog allerminst het geval.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Mogen we de vlag uitsteken?

Is de verrassende verkiezingszege van TRUMP een wezenlijk keerpunt in de wereldeconomie, met nieuwe, peperdure, hoogtepunten in de S&P 500, Dow Jones, NASDAQ en Russell 2000 indices en een 14-jarig record voor de Amerikaanse Dollar? Zou de structurele neergaande trend in economische groei, inflatie en rente daarom echt voorgoed voorbij zijn? Is Trumponomics werkelijk wel vergelijkbaar met Reaganomics (1981 – 1989)? Of zal TRUMP in het begin van zijn ambtsperiode juist enkele harde noten moeten kraken, waardoor een recessie voorafgaat aan een economische opleving? De markten lopen vaak veel te hard van stapel. Een eventuele hoopgevende onderbreking in de economische stagnatie van de laatste decennia zal echter het deflatoire beeld van de wereldeconomie niet kunnen veranderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

"Huizenmarkt stevent af op financieel bloedbad"

De Europees Comité voor Systeemrisico's (ESRB) maakt zich zorgen over de Belgische huizenmarkt. De Europese instelling die moet waken over de financiële stabiliteit publiceerde vandaag een rapport waarin ons land wordt gewaarschuwd over de snelle stijging van de schuldenlast van de gezinnen tegen de achtergrond van de aanzienlijke toename van de residentiële vastgoedprijzen.