Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34056 tot 34060
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Michael Pento: “QE5 ligt om de hoek”

Vermogensbeheerder Michael Pento zei afgelopen week op Yahoo Finance dat meer monetaire stimulering door de Amerikaanse centrale bank voor de hand ligt. Amerika staat voor een nieuwe recessie, niets doen zal geen optie zijn voor de centrale bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Amerika had in 2012 een tekort van $ 6,9 biljoen

Eric Sprott verklaarde aan Silverdoctors dat het overheidstekort in Amerika veel groter is dan ze laten uitschijnen. Volgens de GAAP boekhouding had Amerika in 2012 een tekort van $ 6,9 biljoen. Dit is bijna de helft van de grote van de economie die $ 16 biljoen bedraagt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Groot-Brittannië is het zorgenkind van Europa

Uit de hand lopende schulden, een afwaardering van de kredietwaardigheid, een negatieve economische groei en een onverbiddelijke minister van Financiën. Niet Frankrijk is het zieke kind van Europa (hoewel toch ook behoorlijk ziek), maar Groot-Brittannië.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Harde lessen voor China

Het Chinese nieuwe jaar is begonnen. Vorige week stond het leven even stil voor de hardwerkende Chinees en dat was meteen te merken in de goud –en zilvermarkt. Mede door de afwezigheid van één van de grootste kopers van fysiek goud kwam de prijs flink onder druk te staan. Maar waarom koopt de Chinees eigenlijk flinke hoeveelheden fysiek goud?

Bron:
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

De goudprijs daalt, dus de Chinezen kopen meer goud

Bullionstreet schrijft dat de verkoop van goud er in China gestegen is als gevolg van de dalende goudprijs van de afgelopen weken. Volgens analisten zijn Chinezen op koopjesjacht gegaan en nemen ze meer gouden sieraden en goudbaren af. De goudprijs in China is in een maand tijd gezakt van bijna 340 naar 315 yuan per gram en staat deze nu op het laagste punt in negen maanden tijd.