Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 34056 tot 34060
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

'EU beslist voortaan hoeveel een Cyprioot dagelijks mag besteden'

De Europese Centrale Bank gaat eenzijdig kapitaalcontroles op Cyprus doorvoeren, ongeacht soortgelijke beslissingen van de Cypriotische regering. Op die manier moet bij de heropening van de banken volgende week vermeden worden dat miljarden euro's het eiland verlaten. Dat meldt het Duitse Handelsblatt op basis van een anonieme bron binnen de ECB.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

China en Brazilië tekenen spoedig een valutaswap

China en Brazilië zullen waarschijnlijk volgende week een valutaswap opzetten, waardoor de handel tussen deze BRICS-landen voortaan makkelijker met de eigen valuta gedaan kan worden. De Amerikaanse dollar als wereldreservemunt is in verval, zo blijkt maar weer..

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

'Wie jong, ambitieus en getalenteerd is, heeft hier niet veel meer te zoeken'

De Vlaamse ondernemer Guido Dumarey doet een paar opvallende uitspraken in een interview met het jobmedium Vacature. Dumarey nam vorig jaar een transmissiefabriek van General Motors in Straatsburg over, die met sluiting werd bedreigd.  In de fabriek werken een duizendtal mensen.

Zijn bedrijf wil op de site zuinige automatische versnellingsbakken produceren voor het Duitse concern ZF Group. De productie zou over twee jaar moeten worden opgestart. Daarmee zou volgens de ondernemingsraad een investering van minstens 150 miljoen euro zijn gemoeid.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

'Geen enkele instelling meer bedreven in het als successen voorstellen van regelrechte rampen als de ECB'

Na bijna een half decennium economische crisis hebben we onze definitie van succes drastisch bijgesteld. Groei-, loons- en werkloosheidscijfers die voor de crisis teleurstellend zouden geweest zijn, veroorzaken nu luid gejuich. Er is echter geen enkele instelling zo bedreven in het als successen voorstellen van regelrechte rampen als de ECB, schrijft Mark Adomanis op QZ. Letland blijkt daarvan het schoolvoorbeeld:

Adomanis somt een aantal feiten op over Letland:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Vertrouwensbreuk tussen de EU-lidstaten

Gideon Rachman, PressEurop.eu, vertaald door Menno Grootveld | De Europese leiders weten vast en zeker dat ze een groot risico lopen met Cyprus. Het gevaar ligt voor de hand. Nu iedereen met geld op een Cypriotische bank gedwongen wordt om mee te betalen aan de oplossing van de crisis zouden nerveuze depositohouders elders in Europa het idee kunnen hebben dat er een gevaarlijk precedent is geschapen. [Op het moment dat dit artikel werd geschreven, stelde de regering van Cyprus voor om alle spaarders te belasten.] Om zelfs niet het kleinste risico te lopen op een ongewenste financiële ‘haircut’ in de toekomst, zouden de klanten van Griekse, Spaanse, Portugese of Italiaanse banken ervoor kunnen kiezen hun geld nu van de bank te halen. Als dat gebeurt, zal de eurocrisis weer in alle hevigheid losbarsten.