Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34081 tot 34085
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

FED manipuleert beurskoersen

Wat is de reële waarde? Dat de beurzen in Amerika naar de hoogste niveaus sinds de kredietcrisis zijn gestegen, komt mede door de constante stroom liquiditeit van de FED. Hoewel deze openbaring voor sommige beleggers en analisten niet zo schokkend is, geeft het wel te denken over wat nu de reële waarde is van een aandeel of zelfs een aandelenmarkt. Op wat voor niveau zouden de S&P en de Dow Jones momenteel staan zonder hulp van de Federal Reserve?

Bron: hpocenter.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Wetenschappelijk onderzoek laat succesfactoren voor organisaties zien

Wat zijn de succesfactoren om langdurig beter te presteren?

Om te achterhalen wat een organisatie een ‘High Performance Organization’ maakt, werden meer dan 290 internationale onderzoeken, die in de laatste 30 jaar op het gebied van excellent presterende organisaties zijn geschreven, bestudeerd. De meest voorkomende onderwerpen zijn daarna in een wereldwijd onderzoek (ruim 50 landen) bij 1.470 profit, non-profit en overheid organisaties getest om de belangrijkste te kunnen onderscheiden. In juni 2007 kwam het resultaat: er zijn vijf bepalende succesfactoren (onderverdeeld in 35 aspecten) die een direct verband hebben met het duurzame succes van een organisatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Steeds meer landen wijzen standpunt G20 over ‘Currency Wars’ af

Afgelopen zaterdag sprak de G20, de vereniging van 20 grote geïndustrialiseerde landen, gespierde taal. Wie over ‘Currency Wars’ praatte wist niet waar hij het over had. Van ‘Currency Wars’ was namelijk geen sprake, hooguit van enkele kleinere verschuivingen op de valutamarkten.

Wie echter de koersbewegingen bij het Brits Pond en de Yen bekijkt, stelt echter vast dat die kleinere verschuivingen toch relatief grote omvang hadden aangenomen. Beide valuta’s zijn fors in waarde gedaald, iets wat voor aardig wat opschudding heeft gezorgd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

De 5 grootste leugens op Wall Street

Particuliere beleggers stappen weer in de beurs alsof er niets fout kan gaan. Al vele malen deed zich dit voor in de geschiedenis en al vele malen lieten beleggers zich meeslepen met de mooie verhaaltjes in de media. MarketWatch ontkracht 5 mythes van Wall Street.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Waarom centrale banken goud maar niks vinden

Tegenwoordig wordt er door verschillende partijen naar goud gekeken, maar op een verschillende manier. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet goud als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De grote overeenkomst is dat beide partijen goud als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast is. Waarom goud als een waardevaste belegging wordt gezien zullen we u uitleggen. Zeker nu goud de afgelopen tijd flink wat in waarde is gedaald, is de goudprijs weer een hot topic. Ondanks alle vragen omtrent de fluctuaties van de goudkoers, is het erg belangrijk om de rol van goud in ons monetaire stelsel niet te vergeten. Want goud heeft naast dat het een beleggingsmiddel is, natuurlijk nog een veel belangrijkere rol, namelijk een monetaire rol.

De aantrekkingskracht van goud op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptnaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Op de één of andere psychische wijze zien wij goud als iets enorm waardevols. Een ander, zeer belangrijk, kenmerk van goud is dat het in de grond zit en wij veel moeite moeten doen om het uit de grond te krijgen. Ook is er maar een beperkte hoeveelheid goud beschikbaar; kortom, goud is schaars. We hebben het dus over een kostbare grondstof dat niet onbeperkt verkrijgbaar is. Het is dus waardevol. Aan de ene kant ten grote spijt van de centrale banken, maar aan de andere kant hebben alle CB’s fysiek goud in de kluis liggen. Centrale banken en goud hebben een een soort haat-liefde verhouding.