Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 34086 tot 34090
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Niemand snapt het kapitalisme

Het gezicht van het falende kapitalisme en de crisis: Alan Greenspan. Stond zijn inspirator Ayn Rand achter hem toen hij de greep verloor op het financiële stelsel in de VS?

Essay Bewijst de economische crisis het ongelijk van het kapitalisme, zoals Denker des Vaderlands Hans Achterhuis beweert? Allerminst, vindt student Yernaz Ramautarsing.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Geld gezocht

De rederijen Wessels en Jüngerhans in het Duitse Haren hebben samen met bevrachter Arkon Shipping het initiatief genomen om hun 250 schepen onder de vlag een nieuwe rederij te laten varen. De nieuwe rederij heet, Shipping Trust & Value (STV).

De nieuwe rederij stelt zich ten doel zo ‘groen’ mogelijk te varen met jonge moderne schepen en is op zoek naar geld. STV richt zich daarbij in eerste instantie op institutionele beleggers en zogeheten ‘Family Offices’ waarbij een gespecialiseerd bedrijf zeer kapitaalkrachtige families begeleidt bij het beheren van hun vermogen. Maar ook particuliere beleggers zijn welkom. Hun inleg zal worden samengevoegd voor een bepaald project.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Britse zondagpers treurt over 'AAA rating'

LONDEN - De Britse zondagpers treurt over het verlies van kredietwaardigheid zoals die wordt beoordeeld door beoordelaar Moody's.

Het Verenigd Koninkrijk zag vrijdagavond voor het eerst zijn hoogste 'AAA' status naar beneden bijgesteld sinds de kredietbeoordelaar in 1978 deze kwaliteitsaanduidingen begon uit te delen. Een hoge status biedt een land kansen op goedkoop krediet.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Wat kunnen we leren van eerdere crises?

Een handelaar op 19 oktober 1987. Op die dag stortten de beurzen wereldwijd volledig in.

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 0,6 procent, bleek gisteren uit prognoses van de Europese Commissie. Het begrotingstekort komt uit op 3,6 procent, ruim boven de toegestane 3 procent. De tegenvallende cijfers komen bovenop slecht nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek een dag eerder.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Laagste consumentenvertrouwen in 27 jaar

Het vertrouwen van consumenten is in februari 2013 naar een historisch dieptepunt gedaald. Het consumentenvertrouwen daalde met maar liefst 9 punten naar -44, het laagste niveau sinds de start van de metingen  in april 1986. Anno 2013 hebben we dus te maken met het laagste consumentenvertrouwen in 27 jaar, dat gaat lekker! Consumenten waren vooral pessimistischer over hun eigen financiële situatie. Ook het oordeel over het economisch klimaat verslechterde.

Minder vertrouwen in de toekomst