Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 34091 tot 34095
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Nu Europa zieker wordt, handelt Azië steeds meer met zichzelf

De traditionele handelsroutes die decennialang de globale scheepvaart domineerden blijven de gevolgen ondervinden van de financiële crisis die eind 2007 begon.

De handel tussen Europa en Azië groeide het voorbije jaar met een magere 3%. Maar let vooral op de stijging van de intra-Aziatische handel: + 19%. een stijging die aangeeft dat Azië niet op Europa zit te wachten en de Aziatische landen steeds meer handel onder elkaar drijven.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Olie zal groene energie onbetaalbaar maken

Samuel Furfari is hoogleraar geopolitiek van de energie aan de 'Université Libre' in Brussel. Op zijn vakgebied wordt hij erkend als een wetenschappelijk expert. Hij heeft intussen meerdere boeken op zijn naam staan, waaronder: 'Dieu, l'Homme et la Nature: L'écologie, nouvel opium du peuple? (Zie hier.)

Toch is hij niet onomstreden. Bij de milieubeweging ligt hij onder vuur, omdat hij een klimaatscepticus is. “De laatste vijftien jaar is de gemiddelde wereldtemperatuur niet gestegen. Ik wil gerust nog vijftien jaar wachten om te zien of ze dat wel doet, maar ik doe niet mee aan dogma’s. En ik ben lang niet de enige die er niet in gelooft.”

Bron: nachthemel.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

De Europese Unie, The Beatles, en Facebook

Herman Achille Van Rompuy is een Belgische politicus van de christendemocratische partij CD&V en de huidige voorzitter van de Europese Raad, soms aangeduid als 'president van Europa'. Zondag 24 februari mocht hij op uitnodiging van het discussieprogramma Buitenhof de Europese Unie (EU) verdedigen.

Bron: goeiestijl.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Rijk zijn we allemaal

In wat voor crisis leven we als Apple dit jaar meerdere winkels in Nederland gaat openen, als de ontwikkeling van de mobiele telefoons sneller gaat dan dat onze hersenen aan kunnen, we nog steeds op vakantie kunnen en driekwart van de mensen op Uggs loopt?!

Ik ben me er van bewust dat dat misschien een beetje naïef klinkt. Want na een bezoekje aan de voedselbank schrok ik ervan hoeveel mensen in Nederland daarvan moeten leven. Ik heb vrienden die keihard voor hun HBO opleiding hebben gewerkt en niet aan een baan kunnen komen.

Bron: wsj.com
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Why the Euro Crisis Isn't Over

The economist who dared to predict Europe's mess, and was fired for it, says there is much more pain to come. Article Stock Quotes Comments

Seventeen years ago, Bernard Connolly foretold the misery that awaited the European Union. Given that he was an instrumental figure in the EU bureaucracy and publicly expressed his doubts in a book called "The Rotten Heart of Europe," he was promptly fired. Mr. Connolly takes no pleasure now in having seen his prediction come true. And he takes no comfort in the view, prevalent in many quarters, that the EU has passed through the worst of its crisis and is on the cusp of revival.