Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34091 tot 34095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Hoeveel verdienen de bankiers op Wall Street nu echt?

We weten allemaal dat de topbankiers veel geld verdienen, zeker omdat ze spelen met het geld van de belastingbetaler en daar dan nog goed voor vergoed worden. Dit roept veel weerstand op bij de bevolking. Jonathan Miller stelde een grafiek samen van 1985 - 2011 over de evolutie van de vergoedingen voor de bankiers op Wall Street in vergelijking met de private sector.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Hoezo crisis? Nieuw record voor Dow-Jonesindex

De toonaangevende Dow-Jonesindex in New York is dinsdag op de hoogste stand ooit gesloten, waarmee alle koersverliezen door de financiële crisis zijn weggepoetst. De beurshandel in New York kreeg vooral steun van de hoop op aanhoudende monetaire steunacties van centrale banken en positieve berichten over de Amerikaanse economie.

De Dow noteerde aan het einde van de handel 0,9 procent hoger op 14.253,77 punten. De eerdere hoogste slotstand werd bereikt op 9 oktober 2007 met 14.164,53 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Hoe zal de tovenaar de stekker weer uit de geldmachiene kunnen trekken?

Bijna 4 jaar nadat het dieptepunt van de bear market werd opgetekend sloot de Dow Jones Industrial Average gisterenavond af op niveaus die sinds 2007 niet meer waren gezien, om af te sluiten boven 14.200. Een prima ISM non-manufacturing index rapport ondersteunde het sentiment.

Daarnaast weten de investeerders dat ze blindelings kunnen rekenen op de steun van de Fed, die in een gezapig tempo geld in het systeem blijft pompen. Nathan Bachrach van The Financial Network Group kwam nog eens op de proppen met de vraag die iedereen stelt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Nikkei op hoogste punt in 4,5 jaar

De beurs in Tokio is stevig hoger gesloten in navolging van de positieve stemming op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex het hoogste niveau ooit bereikte. Ook verwachten beleggers dat de Bank of Japan onder de nieuwe gouverneur in april het monetaire beleid verder zal versoepelen. De Nikkei eindigde 2,1 procent hoger op 11.932,27 punten. De Japanse beurs staat daarmee op het hoogste niveau in 4,5 jaar tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Steeds meer Belgen sluiten buitenlandse bankrekening af

Het aantal aangegeven buitenlandse bankrekeningen is de laatste vijf jaar met ruim 40 procent gedaald. Steeds meer Belgen vrezen het uitwisselen van bankgegevens. Dat schrijft De Standaard.