Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3411 tot 3415
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

‘Turkije gaat 3.000 vluchtelingen aan Griekse kusten droppen… per dag’

Turkije heeft plannen om snel elke dag 3.000 vluchtelingen aan de Griekse grenzen te droppen. Dat hebben bronnen binnen de Griekse veiligheidsdienst gezegd tegenover de krant Proto Thema. Duizenden motor- en reddingsbootjes staan klaar langs de westelijke kust van Turkije, waar duizenden Syrische migranten zich verzamelen, schrijft de krant.

Het plan heeft de steun van de Turkse president Erdogan en zou onmiddellijk kunnen worden uitgevoerd. De Turkse leider is al maandenlang in een dispuut gemengd met de EU en de Griekse veiligheidsdiensten lijken echt bezorgd over wat te gebeuren staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Japan gaat door met waanzinnig lage rente

De FED in Amerika en de ECB in Europa hebben al enkele jaren een extreme monetaire politiek toegepast. De mosterd hiervoor werd gehaald bij Japan. In Azië zijn ze namelijk al zeer lang vertrouwd met de combinatie van extreem lage rentes en extreem hoge schuldenbergen.

Het ziet er naar uit dat de Bank of Japan (BoJ) niet meteen het geweer van schouder zal veranderen, voor wat betreft haar geldbeleid. Toch hadden heel wat analisten hierop ingezet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Het ontstaan van de Illuminati en de eerste aanzet tot globalisatie

Met de verkiezing van Trump is de grootste hedendaagse maatschappelijke strijd blootgelegd: de strijd tussen globalisatie en nationalisme. Blijkbaar is de democratie nog niet ver genoeg onder controle van Wallstreet, de politieke elite en de media dat ze Trump konden verslaan. Een andere theorie is dat Trump mocht winnen om de aanstaande collaps van het monetaire systeem in zijn schoenen te kunnen schuiven. Het is namelijk voor Wallstreet en de Fed erg gemakkelijk om dit te bewerkstelligen. Ze hoeven alleen maar de rente te verhogen naar het langetermijngemiddelde van 5% en het geldsysteem implodeert door de verschuldigde rentebetalingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Saoedi-Arabië annuleert bijeenkomst met olieconcurrent Rusland

De crisis op de oliemarkt vreet aan de inkomsten van zo goed als alle olieproducerende landen. De deal om de olieproductie wereldwijd terug te schroeven zou hier soelaas in moeten brengen maar hoofdrolspeler Saoedi-Arabië lijkt nu steeds minder bereid te zijn om mee te werken, de bijeenkomst met olieconcurrent Rusland werd maandag alvast afgezegd.

Saoedi-Arabië heeft wellicht het grootste marktaandeel op de oliemarkt en heeft zo goed als de touwtjes in handen. Als grootste OPEC-land beslist Saoedi-Arabië vrijwel zelfstandig wat het oliekartel produceert en uitvoert, hun grootste concurrent Rusland achtervolgt met een evenzeer indrukwekkende productiecapaciteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Van een lening van $6.000 naar $3 miljard: 7 tips van een self-made miljardair

Tilman Fertitta is geen bekende naam, maar hij heeft wel zijn strepen als zakenman verdiend. Hij begon zijn carrière met een lening van $6.000, nu is hij CEO en enige aandeelhouder van Landry. Landry bezit en beheert 500 restaurants van 40 merken. Dit zijn 7 van zijn belangrijkste tips.

Fertitta begon zijn carrière met het pellen van garnalen in het restaurant van zijn vader. Hij kocht en verkocht aandelen tijdens zijn schooljaren. Daar verdiende hij genoeg geld mee om als onderpand te geven voor een lening van $6.000. Zo begon zijn tocht naar de status van self-made miljardair.