Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 34101 tot 34105
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Merrill Lynch verwacht dit jaar een goudprijs van $1.680

Merrill Lynch verwacht dit jaar een gemiddelde goudprijs van $1.680. Dat betekent dat de prijs vanaf dit punt nog wat omhoog moet, want op het moment van schrijven staat de goudprijs bijna $100 lager. De bank denkt dat we eind 2014 de $2.000 per troy ounce nog gaan meemaken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Britse pond is nog steeds te duur

Het Britse pond is volgens Pimco nog steeds een overgewaardeerde valuta, ondanks het feit dat de munt in februari al 6,7% van haar waarde verloren heeft tegenover de dollar. Men verwacht verdere monetaire verruiming om de economie aan te jagen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Column Kees de Kort | Rode draad is rode cijfers

Er komen iedere dag nieuwe cijfers beschikbaar en de rode draad is er een die leidt naar even zo rode cijfers, zegt De Kort. "Vandaag weer nieuws over de autoverkopen in Nederland: tamelijk dramatisch. Nieuws over de jeugdwerkloosheid onder jongeren met een hogere opleiding: ook allemaal niet prettig. En voor de economie erg ongunstig: er wordt in Nederland weer veel meer gespaard. Dat is natuurlijk goed voor de individuele burgers, maar voor de economie is sparen hetzelfde als niet consumeren. Dus dat zijn allemaal minnetjes."

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Prijzen voedingsproducten stegen met 3 procent in 2012

De consumptieprijzen voor bewerkte levensmiddelen stegen in België door de hogere prijzen voor grondstoffen, noteert het Prijzenobservatorium in zijn Jaarverslag 2012. De prijzen voor diensten stegen meer dan in de buurlanden.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Miljoenen voor Energy Valley leveren weinig succes

De drie Noordelijke provincies hebben de afgelopen jaren tientallen miljoenen geïnvesteerd in duurzame energie. Slechts één doel is van de grond gekomen.

Dit concludeert de Noordelijke Rekenkamer uit het rapport ‘Energie in Beweging’ van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. De drie provincies, die samen de zogeheten Energy Valley vormen, hebben het rapport geschreven ter evaluatie van hun beleid om tientallen miljoenen te investeren om dé energieregio van Nederland te worden. Volgens de rekenkamer liggen ze niet op schema: ze zien voor veel woorden, maar weinig daden.