Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34106 tot 34110
Bron: mijnkapitaal.be
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Kickbacks, Share-classes, Transactiekosten uitgelegd

Ik wou een stukje schrijven over de ontwikkelingen in Nederland waar men vanaf 1 januari 2014 alle provisies bij alle beleggingsdiensten wettelijk verbiedt. Niet alleen om onze Nederlandse lezers van dienst te zijn, maar ook om de Belgen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die misschien vroeg of laat ook op ons afkomen. De Nederlandse Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, is immers ook voorzitter van de Eurogroep Financiën, zodat dit Nederlandse idee ook wel eens zeer snel op tafel zou kunnen komen buiten Nederland. Ook omdat de banken, die het Nederlandse Herenakkoord onderschreven, bij ons in België geen onbekenden zijn: BinckBank, ING Bank, Rabobank…  Als je eerlijk bent met jezelf en komt verklaren dat het een goede maatregel is, dan kan je moeilijk volhouden dat het in een ander land beter op een andere manier geregeld wordt.

Kosten, welke kosten ?Als er startende beleggers opmerken dat er instapkosten ( éénmalig ) worden gevraagd bij sommige fondsen en dat dat dus een belemmering is om ze aan te kopen, dan stel ik mij de vraag of ze dan al wel weten dat er naast die instapkosten ook nog andere ( en soms nog meer ingrijpende ) kosten zijn. 

Bron: allesoveraandelen.com
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

“Euro mislukt” aldus de topman van Saxo Bank

You are here: Home / Nieuws / “Euro mislukt” aldus de topman van Saxo Bank

Lars Seier Christensen is topman van Saxo Bank en geeft aan dat de Euro gedoemd is om te mislukken. Aanleiding van deze uitspraak is het ontbreken van een financieel europees begrotingsbeleid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Tokio werft 'soepele' directeur centrale bank

TOKIO (AFN) - De Japanse regering heeft de chef van de Aziatische Ontwikkelingsbank, Haruhiko Kuroda, benaderd om in maart de nieuwe gouverneur van de Japanse centrale bank te worden.

De 68-jarige Kuroda geldt als een bondgenoot van premier Shinzo Abe als het gaat om het drastisch versoepelen van het monetaire beleid om de waarde van de Japanse munteenheid, de yen, te beteugelen.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Twee zware jaren, 2013 en 2014

we gaan twee zeer zware jaren tegemoet. De economische cijfers zullen verder verslechteren, de schuldenlast van landen en van particulieren zal blijven toenemen. En de banken zullen er geenszins gezonder op worden. Met het bijna-omvallen van SNS heeft mijn artikel over de analyse van de banken, ‘wanneer gaat een bank nou failliet’ beduidend meer realiteitszin gekregen. SNS stond in mijn analyse niet voor niets bovenaan de lijst van meest insolvente banken .

Ook voorspelde ik dat het voor landen steeds moeilijker zal worden om banken te redden. De Nederlandse staatsschuld en het begrotingstekort zijn beide zeer negatief beïnvloed door de redding van SNS. Zelfs Nederland voldoet steeds minder aan de Europese begrotingseisen. Op een gegeven moment worden, zoals voorspeld, de schulden van landen dusdanig hoog dat ze niet meer eigenhandig hun bankensector kunnen redden. Zie o.a. Spanje.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Niemand snapt het kapitalisme

Het gezicht van het falende kapitalisme en de crisis: Alan Greenspan. Stond zijn inspirator Ayn Rand achter hem toen hij de greep verloor op het financiële stelsel in de VS?

Essay Bewijst de economische crisis het ongelijk van het kapitalisme, zoals Denker des Vaderlands Hans Achterhuis beweert? Allerminst, vindt student Yernaz Ramautarsing.