Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 34121 tot 34125
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Miljoenen voor Energy Valley leveren weinig succes

De drie Noordelijke provincies hebben de afgelopen jaren tientallen miljoenen geïnvesteerd in duurzame energie. Slechts één doel is van de grond gekomen.

Dit concludeert de Noordelijke Rekenkamer uit het rapport ‘Energie in Beweging’ van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. De drie provincies, die samen de zogeheten Energy Valley vormen, hebben het rapport geschreven ter evaluatie van hun beleid om tientallen miljoenen te investeren om dé energieregio van Nederland te worden. Volgens de rekenkamer liggen ze niet op schema: ze zien voor veel woorden, maar weinig daden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Bijstandsgezin heeft 5 euro voor sport en uitgaan

Een bijstandsgezin met twee kinderen houdt maandelijks vijf euro over voor cadeautjes, sport en uitgaan.

De kinderbijslag en het kindgebonden budget voldoen dus niet om de extra uitgaven die bij kinderen komen kijken te dekken, concludeert het Nibud dinsdag uit cijfers die het instituut voor budgetvoorlichting op een rij heeft gezet in het Budgethandboek 2013.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Je eigen auto printen? Het kan binnenkort!

Jim Kor staat aan de vooravond van een doorbraak in de auto-industrie. Hij slaagt er in een model van een auto te ontwikkelen waarmee je een eigen auto kan printen met behulp van een 3D-printer. Dit kan een ware revolutie veroorzaken in de auto-industrie waarbij vele kleine spelers kunnen ontstaan die hun eigen 3D-print-auto ontwikkelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Ook pensioenen politici gekort

Net als bij ambtenaren zal ook het pensioen van politici gekort worden. Daarnaast gaat de pensioenleeftijd ook voor politici stapsgewijs omhoog naar 67 jaar.

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft dinsdag een wetsvoorstel daarover naar de Tweede Kamer gestuurd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Jim Sinclair: Goud naar $ 4.990

Volgens Jim Sinclair zal de goudprijs stijgen naar $ 4.990 waarna het in ere wordt hersteld en terug deel zal uitmaken van een goudstandaard die de globale economie moet voorbereiden voor de grootste economische expansie die de wereld ooit heeft beleefd. Zijn voorspelling is gebaseerd op de Wet van Gresham.