Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 34131 tot 34135
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Dertig feiten over goudproductie Ghana

Een infographic over de goudproductie van Ghana, de zevende grootste goudproducent ter wereld. Ghana produceerde in 2012 naar schatting 90 ton goud en is daarmee de tweede grootste producent op het Afrikaanse continent. In 1955 piekte de goudproductie van het land op meer dan 213 ton.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Brad Pitt looft 250 duizend dollar uit voor beste cradle-to-cradle-product

Uitvinders en bedrijven met cradle-to-cradle-producten maken deze zomer kans op een prijs van $250.000. De Make it Right Foundation van Brad Pitt draagt hieraan bij.

Pitts stichting reikt de prijs uit samen met het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (CCPII). Samen willen ze fabrikanten motiveren om creatieve en innovatieve producten voor gezonde, duurzame en betaalbare huisvesting te produceren.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

EU biedt banken een kans op lagere boetes inzake Liborsjoemelarij - bronnen

PARIS (Reuters) - The European Commission wants to conclude its investigation into the fixing of lending benchmarks Euribor and Libor this year and has offered several banks under suspicion the possibility of a settlement to reduce hefty fines, sources said.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Estland eerste natie met nationaal netwerk oplaadpunten elektrische wagens

Estland ging er eerder al prat op de eerste hoofdstad van Europa te hebben met gratis openbaar vervoer, maar zegt nu ook het eerste land van de wereld te zijn dat een nationaal netwerk van snelle laadpunten voor elektrische wagens heeft uitgerold. Het netwerk bestaat op dit ogenblik uit ruim honderdvijftig oplaadpunten. Tegen de zomer zullen volgens de overheidsdienst Kredex, verantwoordelijk voor de uitbouw van het netwerk, nog veertien extra oplaadpunten in gebruik worden genomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Negatief risicosentiment weegt op koers van de Aussie

De Australische dollar is in een neerwaartse trend beland, met woensdag de sterkste daling op dagbasis in bijna 1 maand. Opnieuw bleek de sterke correlatie tussen de Aussie en de Aziatische beurzen, die nu alleszins tijdelijk in een correctiefase zitten.

In Australiƫ zullen ze wel even in de handen hebben gewreven naar aanleiding van de koersdaling van de nationale munt, want de dure dollar is allesbehalve koren op de molen van de bedrijfswereld. De economie van het land kan er alleen maar wel bij varen.