Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34131 tot 34135
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Mobiel bankieren populair in Kenia

In Kenia zijn betalingen per mobiele telefoon goed voor bijna een derde van het landelijke BBP. Veel Afrikanen hebben geen toegang tot een bank, maar beschikken wel over een mobiele telefoon waarmee ze veilig kunnen betalen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

De Chinese vastgoedbubbel in 60 Minutes

De Amerikaanse zender CBS heeft in haar programma 60 Minutes aandacht geschonken aan de vastgoedbubbel in China. Er worden in China complete steden gebouwd waar niemand woont, omdat beleggers vastgoed zien als een waardevol beleggingsobject dat de inflatie voor kan blijven.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Ontkoppeling aandelen en grondstoffen in een grafiek

Sinds begin vorig jaar lopen de CRB grondstoffenindex en de S&P 500 niet meer in de pas, terwijl er vanaf 2008 een sterke correlatie was tussen deze twee. Zijn aandelen overgewaardeerd?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Deze grondstof is momenteel een koopje

Net zoals de goudprijs heeft de zilverprijs het niet onder de markt de laatste maanden. Dit jaar alleen al daalde de zilverprijs met 9 %. Money Morning Global Resources specialist Peter Krauth verklaarde recent nog dat zilver momenteel een fantastische opportuniteit biedt voor de tegendraadse belegger.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

De lessen van de meester: Ray Dalio

Ray Dalio van Bridgewater Associates is de beste hedge fund manager ter wereld. Er is geen enkel hedge fund dat erin geslaagd is een dergelijke return te realiseren naar de aandeelhouders toe dan dat van Ray Dalio. Het is dus de moeite waard om te luisteren als hij iets te zeggen heeft. Welke lessen kunnen we trekken uit zijn succes?