EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
36
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 34131 tot 34135
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2013

'Cyprus is geofferd op het altaar van de Duitse exportmachine'

Over tien jaar zal 16 maart 2013 te boek staan als het begin van het einde van de euro, schrijft econoom Eward Engelen in De Groene Amsterdammer.

Over tien jaar zal 16 maart 2013 te boek staan als het begin van het einde van de euro, schrijft econoom Eward Engelen in De Groene Amsterdammer.

'Voor het oog van de hele wereld zal zich de komende maanden in Cyprus een ongehoord financieel, economisch, sociaal en politiek debacle afspelen. Ramingen leren dat als de trojka eenmaal klaar is met het eiland de economie er een kwart tot een derde kleiner zal zijn. (...). De euro dwingt beleid af dat democratische grondrechten met voeten treedt, bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet en lidstaten dwingt het eigen kroost - fraai of niet - te offeren op het altaar van de Duitse exportmachine. Drie jaar lang is ons voorgehouden dat het licht dooft als de euro sneuvelt. Cyprus leert ons het tegenovergestelde. (...) Eurosceptici hadden zich geen betere illustratie van hun gelijk kunnen wensen.'

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2013

Morningstar: “Kijk uit met aandelen”

Met de aanhoudende beursrally en een beperkte winststijging, lijken de waarderingen voor aandelen in de meeste opzichten op te lopen.

Met de aanhoudende beursrally en een beperkte winststijging, lijken de waarderingen voor aandelen in de meeste opzichten op te lopen.

Dit is ook Morningstar niet ontgaan, een site die zich in principe bezighoudt met de waarderingen van fondsen. Ze volgen ook een universum van aandelen en hun waarderingsmethode wijst op een overwaardering van aandelen.

Echter, een overwaardering staat niet automatisch gelijk aan een daling. Zoals op bovenstaande grafiek te zien, kan een overwaardering van het aandelenuniversum wel enige tijd (maanden) aanhouden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2013

Insiders goudmijnen kopen massaal eigen aandelen

Volgens een onderzoek van INK Research zijn er nu 7 goudmijnen waarbij de insiders aandelen kopen per goudmijn waarbij de insiders aandelen verkopen. Deze ratio verdubbelde sinds begin van dit jaar en staat nu op een niveau alleen gezien bij grote pieken en grote dalen volgens

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2013

Roberts: ‘Economische implosie is aanstaande’

Paul Graig Roberts was onderminister onder Reagan en wordt gezien als vader van de Reagonomics.

Roberts waarschuwt tegenwoordig voor een complete ineenstorting van de Amerikaanse economie. Zijn mening wordt compleet genegeerd door de mainstream media. De economische crisis komt volgens hem voornamelijk door de deregulering van het bankwezen. Hierdoor zijn enorm grote financiële instellingen ontstaan die zo massaal zijn dat als ze instorten ze de hele economie meetrekken. Het geld dat het kost om deze banken in leven te houden wordt betaald uit algemene middelen waardoor de middenklasse, gebukt onder hoge belastingen en inflatie, aan het wegkwijnen is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2013

Dit is waarom de Amerikaanse vastgoedmarkt nog verder kan stijgen

De Amerikaanse vastgoedmarkt kende een opvallend herstel in 2012. Een sterke vastgoedmarkt is goed voor de economie. Na een forse stijging duiken er overal voor- en tegenstanders op. Gaat de vastgoedmarkt nog verder aantrekken of krijgen we een nieuwe correctie? Volgens

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs