Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 34171 tot 34175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Griekenland is nu terug officieel een ontwikkelingsland

Een grote Amerikaanse fondsbeheerder heeft de status van Griekenland verlaagd van ontwikkeld land naar ontwikkelingsland. Het betreft uiteraard nog maar een fonds, maar de symbolische waarde is tekenend voor de malaise in het land, zo staat op

Bron: numrush.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Hoe groot zijn de inkomensverschillen in de Verenigde Staten daadwerkelijk?

In de afgelopen jaren is “The American Dream” vaak in botsing gekomen met de zogenaamde “99 Procent”-movement. De rijken worden rijker en de armste bevolkingsgroepen hebben er in de Verenigde Staten het hardst onder te lijden, zo lijkt het. Maar hoe oneerlijk is die verdeling feitelijk bezien? Een verhelderende animatie.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Biologisch afbreekbaar plastic

Plastic is erg handig als verpakkingsmateriaal. Maar plastic gemaakt van olie is zeer slecht afbreekbaar en brengt giftige stoffen in het milieu. Wetenschappers van de Amerikaanse Universiteit van South Carolina denken de oplossing te hebben: plastic op basis van hars.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Singapore Mercantile exchange lanceert nieuw zilvercontract

De SMX lanceert een nieuw zilvercontract op basis van de zilverprijs in India. Het contract is gebaseerd op een standaardgewicht van 1.000 troy ounce (31,1kg) zilver en kan wereldwijd verhandeld worden in dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Letland gaat voor euro

Het Baltische Letland heeft maandag besloten te proberen de euro als munteenheid ingevoerd te krijgen. Het zal daarom in 2014 vragen te worden toegelaten tot de eurozone.

De Letlandse muntheid, de lats, zal volgens de plannen van de regering in Riga later worden ingewisseld voor de euro.